Candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, George Tuță, o pune la punct pe Clotilde Armand: Asfalteză străzi doar pe Facebook!

Doamna Armand „asfaltează” străzi doar pe Facebook, o acuză George Tuță, președintele PNL Sector 1, pe primăriță.

„Cartierul Chitila Triaj- 16 Februarie a fost practic abandonat de autorități încă de la formarea lui, iar solicitările locuitorilor au fost ignorate zeci de ani. Drumuri de pâmânt (sic, așa e când nu știi limba română) care nu au văzut niciodată asfaltul, veritabile ulițe, pline de noroi când plouă, și din care se ridică praful când temperaturile sunt ridicate, acesta este tabloul dezolant al întregii zone”, a scris doamna primar Clotilde Armand pe Facebook, lăudându-se apoi cu asfaltarea acelor străzi pe care „o va face” ea în ultimele patru luni de mandat, deși n-a făcut-o în trei ani și jumătate până acum.

Ipocrizia merge mai departe însă: doamna primar se laudă cu asfaltarea unor străzi pentru care nu a prins bani în bugetul local și pentru care consilierii PNL au fost nevoiți să introducă amendamente în proiectul propus de Clotilde Armand pentru a asigura finanțarea lucrărilor.

Inițial, proiectul de buget local propus de primarul Armand cuprindea doar suma de 22.000 de lei, sumă pe care a fost obligată să o aloce pentru că a fost trecută ca amendament la bugetul de stat de deputatul George Tuță, președintele PNL Sector 1 și candidatul PNL la Primăria Sectorului 1. Ulterior, propunerea de buget a fost amendată de consilierii locali PNL până la alocarea sumei de 40 de milioane de lei cu destinație specifică: asfaltarea străzilor de pământ din sector.

„Mă bucur că doamnei primar îi vin idei văzând pozele puse de noi pe rețelele sociale cu străzi de pământ din sectorul pe care îl conduce de 4 ani. Sunt sigur că nu vede realitatea din teren decât din acțiunile noastre pentru că altfel nu prea iese din birou. Asta nu înseamnă însă că nu vedem toți că minte și că singurii care au depus eforturi pentru a scoate Sectorul din mocirlă suntem noi. Am lucrat excelent cu echipa de consilieri locali: mai întâi ca deputat, introducând în bugetul de stat un amendament dedicat străzilor de pământ din S1, apoi ca președinte al filialei, coordonând acțiunea prin care echipa PNL a trecut în bugetul local bani suficienți pentru a realiza lucrările necesare. Și continuăm să facem tot ce nu face ea, deși își însușește munca noastră pe Facebook. Fiindcă rezultatele noastre se văd unde trebuie: în viețile oamenilor”, a explicat George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1.

Amendamentele făcute de consilierii PNL la bugetul local propus de Clotilde Armand cumulează 197 milioane de lei, reprezentând obiective de investiții pentru comunitate. Ele sunt împărțite astfel:

 • pentru școli – 133 milioane
 • pentru asfaltarea străzilor de pământ – 40,5 milioane
 • pentru achiziție/expropriere imobile de patrimoniu, monumente istorice în vederea reabilitării și implementării unor proiecte de regenerare urbană – 11,4 milioane
 • pentru finanțarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului – 10 milioane
 • pentru PUZ Sector 1 – 6 milioane
 • pentru modernizarea de piețe – 1,5 milioane
 • pentru proiecte pentru asociațiile de proprietari (rampe persoane cu dizabilități, reabilitarea spațiilor de adăpostire colectivă) – 1,2 milioane
 • pentru activități sportive de masă – 1,2 milioane
 • pentru realizarea unui SF în vederea implementării unui program local de reabilitare termică a imobilelor rezidențiale unifamiliale – 1 milion
 • pentru realizarea registrului spațiilor verzi – 500 mii
 • pentru expertiză bloc din Bd. Bucureștii Noi nr. 19 – 250 mii lei
 • pentru realizarea SF instalare parc fotovoltaic în zona Chitila Triaj – 250 mii lei

În perioada în care proiectul a fost în transparență, echipa de consilieri PNL a depus 132 de solicitări de includere a unor propuneri în buget, propuneri rezultate în urma consultării cu cetățenii Sectorului 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *