Raiffeisen Comunități, acceleratorul de ONGuri în sustenabilitate cu granturi totale de 1 milion de euro

Raiffeisen Bank România anunță lansarea ediției de anul acesta a programului Raiffeisen Comunități, acceleratorul de ONGuri în sustenabilitate cu granturi totale de 1 milion de euro, proiect dezvoltat împreună cu Asociația pentru Relații Comunitare. Raiffeisen Bank România își reafirmă angajamentul față de dezvoltarea comunităților locale prin lansarea ediției de anul acesta a acceleratorului de ONGuri în sustenabilitate Raiffeisen Comunități, care urmărește să susțină și să stimuleze proiecte locale inovatoare, sustenabile și cu impact real.

„Dorința de a schimba în bine, de a ajuta, misiunea de a aduce schimbări pozitive în societate, toate aceste lucruri merită și trebuie susținute. Cu acest îndemn lansăm ediția 2023 a acceleratorului de ONGuri Raiffeisen Comunități, un nou capitol în povestea noastră de implicare activă în societate. Este un angajament clar față de valorile noastre, față de voi și față de comunități, prin care ne propunem să oferim o bază solidă pentru cei care desenează o lume mai sustenabilă, pentru noi și generațiile ce vor urma”, declară Laura Mihăilă, Director Marketing, Comunicare & CX, Raiffeisen Bank România.

20 de proiecte și 1 milion de euro pentru dezvoltare sustenabilă

Sub mesajul “Avem mai multe în comun decât ceea ce ne desparte”, Raiffeisen Comunități se angajează să susțină transformarea sustenabilă a comunităților din România. Anul acesta, valoarea finanțării acordate de acceleratorul de ONGuri în sustenabilitate Raiffeisen Comunități se ridică la 1 milion de euro.

Acceleratorul de ONGuri în sustenabilitate Raiffeisen Comunități: cursuri și mentorat pentru câștigători

Dincolo de finanțare, Raiffeisen Comunități oferă și un program de accelerare și mentorat, incluzând cursuri practice pentru creșterea capacității de implementare a proiectelor câștigătoare: management financiar, strângere de fonduri, comunicare și dezvoltarea unei rețele de sprijin în comunitate.

Organizații și proiecte vizate Raiffeisen

Comunități își propune să creeze un mediu de aliniere între prioritățile de dezvoltare sustenabilă a orașelor și comunităților, strategiile & misiunea organizațiilor ce activează la nivel comunitar, și prioritățile de țară, așa cum sunt ele formulate în Obiectivele de dezvoltare sustenabilă. Astfel, proiectele înscrise de ONG-uri trebuie să adreseze cel puțin una din prioritățile: SDG 11 – Orașe și comunități sustenabile, SDG 12 – Consum și producție responsabile sau SDG 17 – Parteneriate pentru realizarea obiectivelor.

Participarea în acceleratorul de ONGuri în sustenabilitate Raiffeisen

Comunități Pentru a participa în acceleratorul de ONGuri în sustenabilitate Raiffeisen Comunități, ONG-urile se pot înscrie în perioada 21 noiembrie 2023 – 12 ianuarie 2024.

Selecția proiectelor va ține cont de următoarele criterii:

– înțelegerea clară a nevoii comunității adresate;

– eficiența proiectului propus (proiectul poate genera schimbare reală, în bugetul propus);

– realismul proiectului (abordarea propusă poate acoperi nevoia selectată, corespondență clară între scop, obiective, activități și buget);

– implicare – oamenii/comunitatea locală este parte din soluția aleasă; impact – la finalul proiectului pot fi identificate schimbări reale, măsurabile și de durată pentru grupul țintă selectat;

– continuitate – organizația poate demonstra o viziune pe termen lung de menținere a schimbării generate, si are capacitatea de a atrage resursele necesare;

– localizarea proiectelor – susținem soluții locale la problemele globale, inclusiv in comunități rurale și urban mic.

Etapele principale: înscrierea proiectelor (15 ianuarie 2023 – 15 martie 2024), campanie vot online deschis comunităților înscrise în accelerator (26 februarie 2024 – 08 martie 2024), anunț câștigători (21 martie 2024), urmat de perioada de accelerare a ONGurilor și implementare a proiectelor (01 aprilie 2024 – 31 martie 2025).

sursa: Profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *