Femei mai avem? Titlul “Miss Universe”, disputat de doi transgender în finală

Pentru prima oară în istorie, în finala pentru concursul de frumusețe feminină Miss Universe se vor confrunta doi bărbați care se identifică drept femei.

Miss Portugalia și Miss Olanda, femei transsexuale, vor lupta pentru a câștiga titlul de Miss Univers 2023, în noiembrie. Este vorba de Marina Machete, în vârstă de 28 de ani, și de Rikkie Kollé, în vîrstă de 22 de ani.

Transsexualul care a câștigat Miss Portugalia se va înfrunta în finala Miss Universe cu un transsexual din Olanda. Pentru prima dată, un transsexual a câștigat concursul Miss Portugalia. Însoțitoarea de zbor Marina Machete, 28 de ani, este acum, oficial, cea mai frumoasă femeie din țară, relatează Publico, citat de Libertatea.

Cu aproape un secol de istorie, concursul de frumusețe Miss Portugalia a încununat pentru prima dată o femeie trans. În competiția organizată la Borba, la care au participat 16 finaliste, modelul Marina Machete a primit titlul joi, 5 octombrie, si va reprezenta Portugalia la concursul Miss Univers, care va avea loc pe 18 noiembrie in El Salvador.

Machete, care este din Palmela, lucrează de 5 ani ca însoțitoare de bord, a scris pe rețelele de socializare, înainte de victorie, că este mândră că este prima femeie transgender care a concurat pentru titlul de Miss Portugalia.

„De ani întregi nu am putut să particip, iar astăzi sunt mândru că fac parte din acest grup incredibil de finaliști”, a spus ea.

Marina va reprezenta acum Portugalia la concursul Miss Univers din noiembrie, în El Salvador, America Centrală, unde se va confrunta, între altele, cu un alt transsexual, olandezul Rikki Kolle, 22 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *