București, Timișoara și Cluj, în topul orașelor unde alimentele au cele mai mari prețuri

Utilizând informațiile furnizate de Institutul Național de Statistică, HotNews a elaborat o hartă care indică orașele în care prețurile alimentelor sunt cele mai mici. Astfel, a fost realizat un top cu cele mai accesibile zone.

Alimentele luate în calcul au fost: Fasole boabe (uscată), Cartofi, Varză albă, Telina rădăcină, Roșii, Pâine, Castraveți de câmp, Carne de porc, Morcovi, ulei, ceapă uscată, Fasole pastai, Dovlecei, Ardei gras, Vinete, Păstârnac, Usturoi uscat, Pepeni galbeni, Pepeni verzi, Fructe (caise), Nuci, Lapte proaspăt de vacă, Ouă, Miere de albine, Brânză din lapte de oaie, conform sursei citate.

sursa grafică: HotNews.ro

Conform analizei, cele mai ieftine alimente se găsesc în Turnu-Măgurele, Roman, Piatra Neamț și Carei. la polul opus, unde traiul este foarte scump, se află următoarele orașe: București, Timișoara, Cluj, Sfântu Gheorghe și Oțelu Roșu.

Cei mai scumpi cartofi îi găsim în Arad și Miercurea Ciuc, în timp ce prețurile cele mai mici le au la Focșani. Cel mai scumpe lapte se află în Bragadiru sau în Giurgiu, în timp ce prețul cel mai mic al acestui aliment este în magazinele din Carei și Urziceni.

Cât despre miere, are cel mai mare preț la Giurgiu, în timp ce la Roman este ceva mai accesibilă. Telemeaua de oaie nu este cea mai ieftină în Sibiu, ci în Beclean și Turnu Măgurele. În schimb, prețurile cele mai ridicate pentru telemea de oaie se găsesc în Slatina și Caransebeș, informează playtech.ro .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *