Ministerul Dezvoltării cumpără 33 de troleibuze de ultimă generație pentru Timișoara

Pe proiecte ale Ministerului Dezvoltarii, cu bani asigurati prin PNRR, se vor cumpara noi mijloace de transport in comun pentru Timisoara. La aproape un an de la aprobarea finantarii, Primaria Timisoara a lansat licitatia pentru 33 de troleibuze mai putin poluante, 8 bucati de 12 metri lungime si 25 de cate 18 metri lungime.

Este vorba despre mijloace de transport public moderne, prevazute cu baterii care confera autonomie mare, sisteme sofisticate de siguranta, dar si facilitati precum incalzirea in scaune, pe care in acest moment o gasim doar in tramvaiele noi Bozankaya, respectiv internet wireless si prize de incarcare pentru telefoanele mobile.

Mijloacele de transport mai scurte vor avea o capacitate de 70 de calatori, in vreme ce troleibuzele mai lungi vor putea transporta pana la 120 de persoane.

Nu a fost stabilita culoarea prin caietul de sarcini, Primaria Timisoara marginindu-se sa treaca in documentatie doar ca vopseaua va fi decisa dupa castigarea licitatiei cu firma desemnata.

Valoarea estimata a contractului este de 108.151.719 lei fara TVA, adica peste 26 de milioane de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 30 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *