Dan Air va opera și curse din Irak spre Europa, va opera pentru Fly Baghdad

Dan Air va opera și curse din Irak spre Europa.

Compania românească zboară, din decembrie, pentru compania Fly Baghdad. Astfel, va efectua curse din Bagdad și Erbil către Düsseldorf, Berlin și Copenhaga pe o perioadă de doi ani.

Primul zbor va avea loc pe data de 23 decembrie, pe ruta Bagdad – Berlin. Compania aeriană din Irak a închiriat o aeronavă Dan Air în baza unui parteneriat de tip ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance). Parteneriatul a fost încheiat în contextul în care Fly Baghdad are interdicție de a zbura în Europa.

Programul lunii decembrie arată astfel:

23 decembrie: Bagdad-Berlin
24 decembrie: Berlin-Erbil
24 decembrie: Erbil-Dusseldorf
25 decembrie: Düsseldorf-Erbil
26 decembrie: Erbil-Berlin
27 decembrie: Berlin-Bagdad
27 decembrie: Bagdad-Düsseldorf
27 decembrie: Düsseldorf-Erbil
28 decembrie: Erbil-Copenhaga
28 decembrie: Copenhaga-Erbil
29 decembrie: Erbil-Düsseldorf
30 decembrie: Düsseldorf-Bagdad
Biletele pentru aceste curse pot fi cumpărate și de pe site-ul oficial al companiei Dan Air.

„Practic, noi în calitate de partener, vom ajuta compania Fly Baghdad în transportul pasagerilor către destinațiile din Europa unde compania din Irak nu are în prezent dreptul să zboare. Cererea pentru aceste curse este mare, având în vedere că sunt mulți pasageri care călătoresc în interes personal sau profesional. Dincolo de operarea acestor zboruri, unde Dan Air va pune la dispoziție aeronava cu tot cu echipaj, compania noastră îi va ajuta și pe partenerii din Irak să se reglementeze din punct de vedere legislativ, astfel încât în viitor să poată opera aceste zboruri sub marcă proprie”, a declarat CEO-ul companiei Dan AIR, Matt Ian David.

În prezent, Dan Air efectuează zboruri spre mai multe destinații europene de la Bacău, după ce a plecat de pe Aeroportul Brașov în special din cauza „programului de supermarket” al acestuia, 7.00-19.00.

Fly Baghdad și-a început operațiunile în 2015 și are o flotă de 11 avioane, dintre care nouă Boeing 737, un Bombardier CJR-100 și un Bombardier CJR-900, potrivit datelor Planespotters.

În cea mai recentă actualizare a Comisiei Europene (CE) a listei pentru siguranță aeriană a Uniunii Europene (UE), companiei Fly Baghdad i-a fost interzis să opereze în spațiul aerian al UE, scrie Simple Flying.

Chiar dacă această companie nu operează zboruri spre UE, la fel ca multe altele din regiune sau din Africa, acestea sunt incluse pe această listă pentru a avertiza publicul care călătorește în afara UE de problemele de siguranță.

Închirierea de avioane cu tot cu echipaj pentru zboruri în UE de către companiile aflate pe lista neagră este posibilă.

Ministerul Transporturilor din Irak anunța în luna octombrie a acestui an că din 10 noiembrie vor fi reluate zborurile directe de pe aeroportul internațional din Baghdad către mai multe aeroporturi din Gemania și Danemarca, potrivit Kurdistan24.

Printre destinații se numără Dusseldorf, Frankfurt, Berlin, Copenhaga și Munchen.

Reluarea zborurilor directe către cele două țări europene va fi întreprinsă în comun cu operatori din Europa.

Thomas Seiler, ambasadorul UE în Irak a discutat recent procedurile cu Autoritatea Aeronautică Civilă din Irak pentru a readmite compania Iraqi Airways să zboare în spațiul aerian al Uniunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *