Continental Anvelope Timișoara, la ceas aniversar: 25 de ani de activitate și 300 de milioane de anvelope produse

Share

Continental sărbătorește 25 de ani  de la înființarea fabricii de anvelope din Timișoara și marchează producerea anvelopei cu numărul 300 de milioane.

În cei 25 de ani de activitate, Continental a investit peste 600 de milioane de euro și a angajat peste 2.700 de persoane în fabrica sa de anvelope din Timișoara, una din cele mai mari din Europa ale grupului, și unul dintre principalii contribuitori economici din regiune.

Această etapă importantă din istoria fabricii a fost marcată printr-o ceremonie festivă, la care a participat Consiliul Executiv al Continental.

Membrii Consiliului au făcut un tur al fabricii și au fost prezenți la ceremonie, alături de echipa locală de conducere.

Christian Kötz, directorul sectorului de activitate Anvelope și membru al Consiliului Executiv al Continental, i-a felicitat personal pe colegi pentru povestea lor de succes, în cadrul unei întâlniri cu angajații.

„Mă bucur nespus de mult să mă aflu aici alături de colegii mei din Consiliul Executiv și să sărbătorim împreună marile realizări ale echipei timișorene. Această aniversare este o mărturie a 25 de ani de angajament neobosit față de inovație și excelență. Doresc să adresez un sincer mulțumesc întregii echipe din Timișoara pentru marea lor dedicare și susținere„, a declarat Kötz.

„Cu cele 300 de milioane de anvelope produse la Timișoara am echipat echivalentul a aproximativ 75 de milioane de mașini din întreaga lume cu anvelope sigure și de calitate premium. Sunt foarte mândru de întreaga noastră echipă și aș dori să îi felicit pe toți cei implicați pentru această mare realizare„, a declarat Matthieu Turlure, directorul fabricii de anvelope Continental din Timișoara.

În 2023, Timișoara a devenit un punct central pe harta culturală a Europei prin activitățile derulate sub umbrela  Capitală Europeană a Culturii, iar angajamentul Continental față de comunitatea locală rămâne neschimbat.

„Călătoria noastră, care se întinde pe parcursul a 25 de ani, ne-a transformat dintr-o fabrică abia construită într-una dintre cele mai mari fabrici de producție de anvelope ale Continental. Suntem mândri să ne scriem povestea de succes în Timișoara și să jucăm un rol vital în creșterea și succesul orașului”, a explicat Turlure. Continental Anvelope Timișoara susține activ proiecte de responsabilitate socială în domeniile sănătății, mediului înconjurător și educației în comunitatea locală.

Fabrica de anvelope Continental Timișoara este specializată în producția unei game largi de anvelope atât pentru echipare originală cât și pentru piața de înlocuire, inclusiv anvelope de ultra-înaltă performanță și anvelope pentru vehicule utilitare ușoare, cu dimensiuni cuprinse între 13 și 20 de țoli.

Având în vedere direcția strategică a Continental de a construi toate anvelopele sale cu materiale 100% sustenabile până cel târziu în 2050 și de a le produce fără emisii de dioxid de carbon, fabrica din Timișoara vizează, de asemenea, o producție mai sustenabilă.

Producătorul de anvelope premium a investit până în prezent aproape 16 milioane de euro în proiecte sustenabile, pentru a reduce impactul fabricii asupra mediului înconjurător.

Această investiție cuprinde extinderea sistemului de Oxidare Termică Regenerativă, care elimină în mod eficient compușii organici volatili prin oxidare la temperaturi ridicate.

În plus, compania utilizează un sistem suplimentar de tratare a mirosului, denumit „Oxidare non-termică – Tehnologie cu plasmă rece (oxigen activ)”, care utilizează curenți alternativi pentru a genera un câmp de plasmă care descompune moleculele de oxigen și apă, neutralizând astfel moleculele de miros formate în timpul vulcanizării anvelopelor.

Aceste măsuri cuprinzătoare subliniază dedicarea Continental față de responsabilitatea față de mediu și față de progresul tehnologic continuu în producție.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și conectată a persoanelor și a bunurilor acestora.

Fondată în 1871, compania tehnologică oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru vehicule, mașini, trafic și transport.

În 2022, Continental a generat vânzări de 39,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 57 de țări și piețe.

În perioada 1999 – 2022 Continental a investit peste 2,2 miliarde de euro în activităţile din România.

Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București.

La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Continental a inaugurat Centrul de Mediere în cadrul Muzeului Național de Artă din Timișoara

Compania de tehnologie Continental a inaugurat marți, 10 octombrie, Centrul de Mediere din cadrul Muzeului Național de Artă din Timișoara. Acesta este cel mai recent proiect din cadrul programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 (TM2023). Cele trei sedii ale Continental din capitala Banatului (Automotive, Anvelope și  ContiTech) au alocat peste 200.000 de euro pentru multe dintre activitățile cuprinse în agenda de evenimente a TM2023, precum: Smart Diaspora, Festivalul JAZZx, TechTalks, expoziția Brâncuși, Festivalul Flight și altele. În același timp, sunt derulate inițiative pentru comunitate, cu implicarea locațiilor din țară, în Carei, Iași, Sibiu și Timișoara.

„Tot ceea ce facem este conceput pentru a aduce un plus de valoare în societate.  Prin produsele și serviciile noastre contribuim la creșterea nivelului de trai al comunității. În calitate de angajator dezvoltăm zonele în care activăm. România este o țară importantă pentru Continental, cu cei peste 19.000 de angajați talentați ce contribuie la transformarea viitorului prin soluții și tehnologii inovatoare, precum și datorită produselor fabricate în unitățile de producție locale. Un obiectiv esențial al companiei este implicarea în proiecte ce sprijină dezvoltarea sustenabilă a comunităților unde suntem prezenți”, a declarat Nikolai Setzer, CEO Continental, cu prilejul inaugurării Centrului de Mediere care a avut loc marți, 10 octombrie.

Cel mai recent proiect implementat sub umbrela TM2023 este înființarea Centrului de Mediere  din Muzeul Național de Artă Timișoara (MNArT). Instituția a inaugurat cu sprijinul Continental o modalitate de mediere între comunitate și muzeu prin care publicul se conectează la activitățile culturale desfășurate aici. Centrul beneficiază de mai multe spații amplasate la parterul clădirii, care presupun o zonă pentru copii și un punct de informare, îndeplinind în același timp și cerințele funcționale ale unui muzeu modern. Noul centru va asigura și accesul către curtea din interiorul MNArT, amenajată în prezent ca spațiu pentru evenimente și petrecere a timpului liber.

newsdesk
newsdeskhttp://www.ecopolitica.ro
Un portal axat pe economie, politica, ecologie, educatie, arta, cultura si inovatie.
spot_img

Articole asemănătoare

Mai mult