Europarlamentarul Maria Grapini a adresat întrebări dure dar juste, președintelui României, Klaus Iohannis, în plenul Parlamentului European

Un moment cu adevărat spectaculos, o lecție de fermitate, s-a consumat în luna februarie 2024, când europarlamentarul Maria Grapini i-a adresat o serie de întrebări președintelui român Klaus Iohannis, chiar în plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg.

“Vreau să le mulțumesc colegilor prezenți, pentru că au descris atât de frumos țara mea și așa este. Și aș vrea, stimați colegi, cei care astăzi ați încercat să o blamați, să înțelegeți România, vizitați-o întâi, discutați cu oamenii de acolo, pentru a putea să înțelegeți. Domnule președinte, voi fi obiectivă. Vreau să ridic problemele pe care le-am ridicat în fața tuturor șefilor de state și guverne și să vă întreb: chiar vă place cum arată acum Europa? Credeți că s-ar fi putut face mai mult? Există cu adevărat o coeziune socială, există o echitate? Eu sunt vicepreședinte al Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorului și refuz să folosesc termenul “piață unică” pe care dumneavoastră l-ați folosit, ca de altfel și domnul comisar Breton. Nu cred că este o piață unică și pentru asta trebuie să ne luptăm, domnule președinte.

Eu închei al doilea mandat cu un gust amar, din cauză că România nu este în piața internă, că nu suntem în Schengen și este nedrept și au spus-o colegii din toate grupurile politice. Apoi, credeți că este echitabil? Politica agricolă, PAC-ul, politica agricolă comună este echitabilă? De ce de atâta timp nu avem această echitate? Fermierii din toate statele, dacă avem o singură piață internă, din toate statele, ar trebui să fie la fel recompensați. Cred că sunt lucruri care ar fi putut să se rezolve în această perioadă și nu cred că nu trebuie, chiar pe ultima sută de metri, să insistați, domnule președinte, pentru că știm bine că în Consiliu se decide în final cum să meargă Europa”, a fost intervenția dură dar plină de adevăruri dureroase față de tratamentul aplicat României de către instituțiile europene, a europarlamentarului Maria Grapini.

Pe 9 iunie, Maria Grapini va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European. Ea se află pe poziția numărul 10, pe listele Alianței PSD-PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *