Europarlamentarul Maria Grapini trage un nou semnal de alarmă: România trebuie să se pregătească pentru a aplica noul Regulament privind Codul vamal, pentru a putea astfel să controleze tot ce intră în țară!

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, atenționează că România trebuie să se pregătească pentru a aplica noul Regulament privind Codul vamal, pentru a putea astfel să controleze tot ce intră în țară!

“Trebuie să spun că am fost raportor pe noul Regulament Vamă care se va aplica de către toate statele membre, inclusiv de România. S-a finalizat, de altfel, trilogul instituțional pe marginea acestui nou Regulament, fiind votat și în plenul PE de la Strasbourg. Atenționez, încă o dată, că dacă România nu se va pregăti temeinic pentru aplicarea acestuia, vom avea mari probleme!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Este nevoie, în primul rând,  a spus Maria Grapini, de lucrători vamali corecți și bine pregătiți. În al doilea rând, a completat eurodeputatul, este necesar un instrumentar performant, inclusiv scannere, pentru o verificare amănunțită a tuturor produselor care intră în țară! Nu în ultimul rând, trebuie să existe o conlucrare foarte bună între poliție, justție și vameși, singura cale de a stopa intrările de droguri în țara noastră.

“Procurorul general, Alex Florența, a spus că suntem o țară care este traversată de transporturile de droguri. Din păcate, am devenit și o țară consumatoare de droguri. Obligația statului membru, inclusiv a României, este implementarea și aplicarea acestui nou Regulament Vamă, care impune reguli extrem de severe. Dacă toate celelalte state membre ale UE vor avea, dacă pot spune așa,  sita foarte deasă, la granița lor, totul va intra pe la noi prin țară și ne vom trezi cu ce este mai rău!”, a conchis Maria Grapini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *