Eurodeputatul Maria Grapini explică cetățenilor modul de aplicare a Directivei europene privind salariul minim obligatoriu în fiecare stat membru!

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, le-a explicat românilor modul de aplicare a Directivei europene privind salariul minim obligatoriu în fiecare stat membru!

Nu este o Recomandare, ci o Directivă. S-a pornit de la faptul că, în anumite state membre, nu există o lege privind salariul minim. Nici în statele nordice, nici în Germania, și atunci s-a vrut protejarea lucrătorilor, în contextul actualei libertăți de mișcare. Mă refer aici la lucrătorii care merg dintr-o țară membră și lucrează într-o alta, care erau total neprotejați și care lucrau, mai ales cu caracter sezonier, în special în agricultură. Acesta a fost primul motiv al acestei Directive. Al doilea motiv este că, în unele statele membre, printre care se numără și România, unde veniturile sunt mici, acestea trebuie să fie ajustate după două criterii. Și anume, pe criteriul puterii de cumpărare a cetățeanului din statul respectiv și pe cel al venitului mediu brut!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Cu toate acestea, Maria Grapini a precizat că nu putem vorbi de un salariu minim obligatoriu, egal, în toate statele membre.

Europarlamentarul susține că, în condițiile în care Directiva se va adapta, în context național, la toate statele membre ale UE, și la noi, în România, această Directiva trebuie aplicată și asimilată în legislația națională.

Dacă, însă, doar creștem salariile și nu venim din urmă și cu o creștere economică sustenabilă, a mai spus Maria Grapini, alimentăm inflația.

“Problema este cum putem să creștem din punct de vedere economic și reiterez că, din păcate, nu avem o politică fiscală corectă pentru dezvoltarea IMM-urilor din România. Astfel, acestea vor putea să alimente bugetul național. Dacă doar creștem salariilor și nu există și surse concrete la buget, consecințele vor fi pe măsură!”, a declarat europarlamentarul Grapini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *