Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, solicită reglementări clare privind transparența în publicitatea politică și combaterea știrilor false!

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D,  a cerut, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, continuarea reglementărilor privind transparența în publicitatea politică și combaterea știrilor false!

“Ce putem face cu acest regulament astfel încât să existe un echilibru între transparență și dreptul la exprimare? Nu cred că există vreo țară în care să nu se fi produs, spre exemplu, ingerințe în actul alegerilor, ceea ce reprezintă un atac la democrație. Cu Registrul pe care dorim să îl înființăm, facem niște pași concreți, dar sunt sceptică că se va putea identifica toată publicitatea politică, plătită, dacă pot spune așa, necurat, și știrile false!”, a precizat, la Strasbourg, eurodeputatul Grapini.

În sprijinul afirmațiilor sale, Maria Grapini a reamintit faptul că, în anul 2019, a primit “Premiul PE pentru Europarlamentarul Anului”, la comisia IMCO. Este vorba despre prestigiosul premiu MEP Awards, decernat anual de către The Parliament Magazine. Unele companii de presă, vădit rău intenționate și cu sarcina de a defăima și a dezinforma, au scris, la acel moment, că eurodeputatul umanist ar fi fost premiat de Sputnik! Nimic mai fals!

Dovadă și clipul video cu decernarea premiului, în 2019.

Maria Grapini a primit “Premiul PE pentru Europarlamentarul Anului”, la comisia IMCO, în anul 2019.

“Aceste dezinformări vor duce la lipsa de credibilitate în fața cetățenilor. Și eu cred că nu trebuie să ne oprim aici și să continuăm cu identificarea unor metode eficiente prin care, într-adevăr, să contracarăm știrile false, manipularea cetățenilor, mai ales în actul de alegeri, care poate deforma actul democratic!”, a conchis europarlamentarul umanist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *