Consiliul Județean Timiș cumpără 27 de microbuze școlare electrice

27 de microbuze electrice pentru transportul școlar vor ajunge în Timiș, în perioada următoare.

Consiliul Județean Timiș a primit finanțarea pentru achiziționarea de microbuze școlare ”verzi” în valoare de peste șase milioane de euro.

Achiziția se va face în două loturi. În primul este vorba despre 24 de astfel de mijloace de transport cu capacitate de 16+1 locuri, în valoarea de 28.977.244,80 lei fără TVA, iar în lotul doi vor fi achiziționate trei microbuze electrice cu un număr de 8+1 locuri, valoarea estimată fiind de 1.195.315,20 lei fără TVA. 

Consiliul Județean Timiș a publicat anunțul de intenție pe SEAP.

Procedura aplicata – licitatie deschisa, criterilu de atribuire – cel mai bun raport calitate-preţ.

24 bucăți – Microbuze electric (Categoria M2/M3, autovehicul accesibil scaunelor rulante cu o capacitate maximă de 16 locuri pe scaune, din care 1 loc pentru persoane cu dizabilități, acest loc va fi amenajat/adaptat pentru persoane cu dizabilități + 1 loc conducătorul auto).

3 bucăți – Microbuze electric-autoturism cu utilizare multiplă (Categoria M1 autovehicul accesibil scaunelor rulante, cu o capacitate maximă de 8 locuri pe scaune, din care 1 loc pentru persoane cu dizabilități, acest loc va fi amenajat/adaptat pentru persoane cu dizabilități + 1 loc conducătorul auto”, se arată în anunțul de intenție publicat în SICAP.

Departajarea comunelor care vor putea să primească noile mijloace de transport se va face în urma îndeplinirii condițiilor prevăzute în Ghidul apelului și cu respectarea unor condiții privind asigurarea exploatării mijloacelor de transport primite.

„Contractul de finanțare semnat asigură fondurile necesare achiziției a 27 de microbuze, dintre care 24 cu 16+1 locuri și 3 microbuze cu un număr de 8+1 locuri. Departajarea comunelor care vor primi noile mijloace de transport se va face în perioada următoare, cu îndeplinirea condițiilor prevăzute în Ghidul apelului.

Prin acest proiect vom crea o rețea de transport care să faciliteze accesul elevilor din zonele defavorizate către unitățile de învățământ și vom îndeplini cerințele europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră”, a declarat, încă de la semnarea contractului, în iulie 2023, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *