82 de ani de la deportarea evreilor și romilor din România în Transnistria

În urmă cu 82 de ani, pe 9 octombrie 1941, începea deportarea evreilor și romilor din România în Transnistria. O manifestare a extremismului și a xenofobiei în cel mai brutal mod.

Este Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România. O zi în care trebuie să ne amintim de ororile împotriva evreilor, pentru ca așa ceva să nu se mai repete niciodată.

Muzeul Național al Bucovinei

COPIII SUPRAVIEȚUITORILOR Holocaustului, vin la Muzeul de Istorie Suceava. 18 și 19 octombrie 2023, evenimente dedicate marcării ZILEI HOLOCAUSTULUI.

COPIII SUPRAVIEȚUITORILOR este genericul sub care, în acest an, Muzeul Național al Bucovinei marchează ZIUA HOLOCAUSTULUI, în memoria populației evreiești deportate forțat, în principal din Basarabia și Bucovina, la data de 9 octombrie 1941, acum 82 de ani.

Activitățile organizate în cadrul evenimentului se vor desfășura la Muzeul de Istorie Suceava, în zilele de 18 și 19 octombrie 2023, cu începere de la ora 10.

Un eveniment cultural cu mare încărcătură istorică dar și mai mare încărcătură emoțională, organizat în colaborare cu asociația israeliană a Suceava’s children, președintele asociației, dr. Lily (Weintraub) Pauker, fiind cea căreia, i se datorează tematica și cea mai mare parte din organizarea evenimentului.

Sunt invitați și și-au anunțat prezența, copii ai supraviețuitorilor care, din fericire, au reușit să se întoarcă acasă. Soarta victimelor nevinovate, întâmplări reale vor fi povestite chiar de către urmașii celor deportați în lagăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *