Exclusiv DC News – Greșeala României în problema Schengen-Austria. Europarlamentarul Maria Grapini: Doar România, de când este în UE, nu l-a folosit la negocieri!

Într-o declarație în exclusivitate pentru DC News, europarlamentarul Maria Grapini a declarat că greșeala României în problema Schengen-Austria a fost că “Doar România, de când este în UE, nu l-a folosit la negocieri!”.

Maria Grapini, candidat al Partidului Social Democrat la alegerile europarlamentare, a spus care a fost greșeala pe care România a făcut-o în ceea ce privește negocierile pentru aderarea la Schengen și refuzul Austriei.

“Acum, se discută – şi la început şi eu pledam pentru – supărarea cu Austria, că nu suntem în Schengen – “Hai să nu mai folosim unanimitate.” Dar, dacă nu o folosim şi se opun mai ales ţările mici, dacă nu folosim unanimitate – eşti egal acolo, fiecare din cele 27 poate să folosească cartonaşul -, dacă se merge pe majoritate, foarte uşor 5-6 state formează majoritate. Este o formulă de calcul – cu numărul de locuitori. Și, atunci, noi niciodată nu mai putem să pledăm, să zicem… Acum, nu am folosit cartonaşul.
Este vina celor doi preşedinţi şi am spus-o clar: doar România, de când este în UE, nu a folosit la negocieri cartonașul – adică nu votez asta, dacă nu îmi votaţi şi mie problema cealaltă”, a spus Maria Grapini, în emisiunea DC Votez, de la DCNews TV.
În luna martie, România a intrat în Schengen cu spațiul aerian și cel naval, iar politicienii români promit că, până la sfârșitul anului, vom intra și terestru. Austria a invocat de fiecare dată tema migraţiei pentru a-şi justifica veto-ul împotriva României şi Bulgariei.

Stirea este preluat[ de pe portalul DC News: Greșeala României în problema Schengen-Austria. Maria Grapini (PSD): Doar România, de când este în UE, nu l-a folosit la negocieri! | DCNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *