Europarlamentarul Maria Grapini spune ferm NU migrației ilegale!

Eurodeputatul Maria Grapini condamnă migrația ilegală și critică lipsa implementării unor reglementări clare și coerente la nivelul UE privind acest fenomen socio-politic extrem de dăunător demografiei și stabilității sociale în Europa.

“În primul mandat s-a greșit enorm și trebuie să spunem că acum, în al doilea mandat, culegem “roadele”, în ghilimele, ale primului mandat. Prima care a greșit a fost doamna Merkel, bineînțeles, acum avem și date precise. Am spus-o de nenumărate ori, de 10 ani de când sunt în Parlamentul European: nu poți să dai drumul întâi la migranți și după aceea să te chinui să reglementezi. Deci, după ce i-ai împrăștiat, te chinui acum să reglementezi migrația. Acum, într-adevăr, am modificat reglementările pe migrație și se spune foarte limpede cum se procedează. Nu mai spun că au sărit Stânga Unită sau cum se cheamă, că de ce suntem atât de exigenți! S-au modificat prevederile și s-a spus foarte clar: cine este migrant ilegal – adică cu ce, de ce vine aici, vine doar acela din fața focului, din zone de conflict, cum a fost Siria, în război, ș.a.m.d. Un migrant ilegal e returnat, nu se mai pune la grămadă. Migrant economic, migrant politic, migrant de diverse feluri. Dar acum e târziu. Migranții care au ajuns până acum pe teritoriul Uniunii Europene, să punem în formula asta, mai pot fi expulzați. Asta este greșeala. Avem probabil milion, poate mai mulți. Nu, nu cred că mai pot fi expulzați. Dar măcar să nu mai vină. Ați văzut ce se întâmplă în diverse orașe din Europa.

Un exemplu foarte bun, chiar dacă vine de la Nigel Farage, care era în grupul extremiștilor, este cum a spus foarte clar: doamna Merkel nu știe că atunci când scoți un dop de la șampanie, nu se mai poate pune la loc? Comparația a fost foarte plastică, dar adevărată. Deci aveți dreptate, e foarte greu să-i culegi acum pe acești migranți, dar măcar să începem să reglementăm, să stopăm acest fenomen”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini, în cadrul dezbaterii electorale moderată de Robert Turcescu, la Metropola TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *