Sosirile de migranți în Insulele Canare au crescut cu peste 1.000% în ianuarie 2024 față de ianuarie 2023

Numărul migranților din Africa de Vest care au înfruntat marea pentru a ajunge în Insulele Canare a crescut cu peste 1.000% în ianuarie față de acum un an, au arătat datele publicate recent de Ministerul spaniol de Interne, potrivit Reuters.

Un total de 7.270 de migranți ilegali au ajuns în arhipelagul din Oceanul Atlantic între 1 ianuarie și 31 ianuarie, o creștere de aproape 13 ori față de cei 566 din aceeași lună a anului 2023, a spus ministerul.

Lanțul de insule din largul coastei de nord-vest a Africii, una dintre cele mai populare destinații turistice ale Spaniei, a fost punctul de intrare pentru 39.910 de migranți anul trecut, un record al tuturor timpurilor.

În 2023, El Hierro, cea mai mică și cea mai vestică insulă, a primit mai mulți imigranți decât propria sa populație de 9.000 de persoane.

Potrivit unui raport anual al grupului de drepturi Walking Borders, ruta către Insulele Canare este cea mai mortală rută de migrație către Spania, deoarece 6.007 de persoane și-au pierdut viața în timpul călătoriei riscante pe mare de anul trecut.

Numărul total de migranți care au intrat ilegal în Spania în ianuarie – atât pe uscat, cât și pe mare – a fost de 8.067, o creștere cu 524% față de acum un an, a adăugat ministerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *