Press One încearcă să discretizeze Forțele pentru Operații Speciale Române

Share

Într-un articol de pseudo-jurnaliști, amatori pe deasupra, cei de la Press One, patronați de Mihălțianu Adrian și Bojan Mirel Voicu, cei doi asociați în firma editoare, PRESS ONE MEDIA SRL, aduc acuzații nefondate grave la adresa forțelor speciale ale Ministerului Apărării Naționale.

Evident că e vorba de o „investigație” de presă fără dovezi, dar care pentru a primi credibilitate a fost asezonată cu o tonă de print-screen-uri de pe diverse forumuri și postări de pe rețeaua X. Amatorism maxim.

Astfel, Forțele pentru Operații Speciale Române au trimis un drept la replică, referitor la articolul de pe site-ul care se laudă, culmea, cu o „Politica de verificare a conținutului” și cu „Politica editorială” de cea mai fină deontologie și moralitate, deși în realitate, articolul incriminat este plin de inexactități, fabulații, legături imaginare și nesusținute de dovezi, un adevărat kompromat la adresa vârfului de lance în operațiuni speciale al Armatei Române.

Iată conținutul dreptului la replică formulat de către Forțele pentru Operații Speciale Române vizavi de articolul de crasă dezinformare și atingere a demnității, onoarei, reputației și imaginii publice a luptătorilor de elită din MApN.

Forțele pentru Operații Speciale Române

DREPT LA REPLICĂ

În atenția redacției Press One

Cu privire la articolul publicat pe platforma pressone.ro, în data de 5 februarie, sub semnătura jurnaliștilor Bianca Felseghi și Răzvan Filip, cu titlul Statul român antrenează luptătorii de top din armata privată a lui Horațiu Potra în trei unități de elită ale MApN. Surse PressOne: „E o hemoragie”, vă transmitem următorul drept la replică:

Respingem în mod categoric ideea promovată de autorii articolului, potrivit căreia în companiile private românești care au avut contracte în Congo ar fi fost angajați, în perioada menționată, militari în activitate din Forțele pentru Operații Speciale (FOS) sau din orice alte structuri ale Ministerului Apărării Naționale.

Reiterăm și pe această cale informațiile transmise în scris de Biroul de presă al MApN celor doi jurnaliști sau în cadrul convorbirilor telefonice de către purtătorul de cuvânt, prin care am comunicat fără echivoc faptul că, în urma verificărilor efectuate, nu a existat niciun caz în care personal în activitate să-și fi suspendat raporturile de serviciu cu MApN pentru a participa la activități cu caracter privat în cadrul companiei menționate.

Deși aceste informații au fost comunicate în mod oficial, autorii investigației afirmă fără echivoc contrariul, de nu mai puțin de opt ori, susținând, de exemplu, că „cel puțin 60 de militari din Batalionul 630 Parașutiști „Smaranda Brăescu” (Bacău) și alte unități de elită din țară și-ar fi luat „liber” și ar fi plecat să lucreze pentru bani mai mulți în Africa”, că „din rândurile Forțelor pentru Operații Speciale Române aflate(sic!) încă în activitate în 2023, spun sursele noastre, zeci de luptători au plecat în Congo”, ori că „potrivit surselor noastre, cel mai numeros contingent de militari activi care ar fi plecat în martie 2023 din România. […] Circa 60 dintre ei și-ar fi suspendat – la acea dată – contractele de muncă cu MApN (subl. ns.) și au plecat în misiune cu un contractor militar privat pe un alt continent”.

În cuprinsul articolului sunt cel puțin opt referiri clare la acest aspect, afirmații pentru care nu sunt oferite dovezi.

Din verificările efectuate la nivelul instituției noastre, în perioada 2022-2024, un singur militar din structurile FOS s-a aflat în concediu fără plată, dintr-un motiv obiectiv, fără legătură cu subiectul articolului.

În concluzie, afirmațiile potrivit cărora militari în activitate din Forțele pentru Operații Speciale ar fi participat la acțiunile companiei private de securitate desfășurate în Congo nu au niciun fundament real, aceste speculații fiind de natură a aduce prejudicii grave de imagine instituției militare.

Ca atare, pentru informarea corectă a opiniei publice, vă adresăm rugămintea de a publica acest drept la replică în condiții similare materialului în raport cu care a fost transmis.

Vă asigurăm și pe această cale că rămânem în continuare angajați într-un dialog onest și transparent, în acord cu obligațiile stabilite de lege.

https://inforadar.mapn.ro/tema/91_drept-la-replica

newsdesk
newsdeskhttp://www.ecopolitica.ro
Un portal axat pe economie, politica, ecologie, educatie, arta, cultura si inovatie.

Articole asemănătoare

Mai mult