Maria Grapini: Legea pensiei corectează inechitățile legate de cuantumul pensiei în funcție de anul în care s-a ieșit la pensie

Europarlamentarul Maria Grapini consideră că Legea pensiei corectează inechitățile legate de cuantumul pensiei în funcție de anul în care s-a ieșit la pensie, pentru cei care au același număr de ani lucrați la aceleași locuri de muncă și introduce un coeficient de stabilitate care stimulează munca.

“Critica de dragul criticii nu își are rostul. E nevoie de soluții constructive. Legea aduce niște îmbunătățiri și am să vi le spun: sunt îmbunătățiri pentru care eu am luptat când eram președinte de patronat. În primul rând aduce, dacă vreți, o echitate, pentru că fiind foarte multe legi din 1990 încoace pentru pensii, erau persoane care ieșeau un ani diferiți, în 1998, în 2000, în 2005, care lucrau același număr de ani, în aceeași profesie și aveau o pensie diferită. Ei, această lege rectifică această greșeală pentru că nu era de vină cetățeanul că s-a modificat legea pensiei și odată se calculau pe ultimii 5 ani, altă dată cu ultimul an, altă dată pe toți anii. Această lege corectează acest lucru. Apoi este faptul că pune acest coeficient de stabilitate. Să știți că eu dădeam în firma mea, de exemplu, un spor de fidelitate celor care stăteau cel mai mult, pentru că e foarte greu să ai o schimbare a forței de muncă într-o companie. La fel și aici. Este bine că se dă acest punctaj. Legea nu este perfectă, dar este un început de a aduce, dacă vreți, această ridicare la un nivel echitabil”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *