Europarlamentarul Maria Grapini, angajament asumat de Ziua Mondială de conștientizare a autismului

Astăzi, 2 aprilie, de Ziua Mondială de conștientizare a autismului, în baza Rezoluției Parlamentului European din 4 octombrie 2023 privind armonizarea drepturilor persoanelor cu autism, europarlamentarul Maria Grapini a semnat și s-a angajat să colaboreze și să sprijine persoanele cu autism.

„Sunt Ambasador al Fundației “Star of Hope” , sprijin persoanele cu handicap și voi sprijini, de asemenea, punerea în aplicare a Strategiei europene privind persoanele cu handicap 2021-2030”, a precizat eurodeputatul Grapini.

Maria Grapini a avut și în actualul mandat de europarlamentar, dar și în precedentul, parteneriate cu asociații și organizații ale persoanelor cu dizabilități, dar și întâlniri cu aparținători ai copiilor sau adulților cu autism.

Demersul asumat de către europarlamentarul Maria Grapini, chiar de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, este un angajament important și concret.

Astfel, Maria Grapini se angajează să respecte și să promoveze drepturile și demnitatea persoanelor cu autism, recunscând diversitatea și potențialul acestora în Uniunea Europeană. Eurodeputatul român se va asigura că UE și statele membre își respectă obligațiile care le revin în temeiul Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, astfel încât acestea să se poată bucura de drepturile lor, fără discrimininare.

De asemenea, Maria Grapini va sprijini punerea în aplicare și monitorizarea Strategiei europene privind persoanele cu handicap 2021-2030 și va milita pentru alocarea de resurse adecvate și adoptarea de măsuri eficiente pentru atingerea obiectivelor acesteia. Încurajarea cercetării și inovării în domeniul autismului, cu participarea și consultarea persoanelor cu autism și a familiilor acestora reprezintă, de altfel, un alt angajament al Mariei Grapini.

Totodată, eurodeputatul Grapini se angajează să sprijine inițiativele UE, care favorizează incluziunea socială a persoanelor cu autism și sprijinirea nevoilor acestora, la toate vârstele.

De reamintit faptul că europarlamentarul Maria Grapini a fost prezent, la finele anului trecut, la Gala Binelui pentru copiii cu dizabilități, organizată de Fundația Star of Hope România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Star of Hope International Suedia.

Potrivit reprezentanților Fundației Star of Hope România, „ca o expresie a recunoștinței Fundației pentru implicarea acesteia în cauzele sociale și pentru interesul pe care îl manifestă față de binele comunității”, Maria Grapini a fost invitată și a acceptat imediat să devină partener și Ambasador al campaniei acestei inimoase fundații, intitulată „Facem binele să crească”.

Campania s-a desfășurat în perioada 7 octombrie – 31 decembrie 2023 și a avut drept scop atragerea atenției asupra unei categorii de copii extrem de vulnerabili, care adesea sunt uitați sau neglijați – copii cu dizabilități, în special cei din mediul rural, care provin din familii sărace și nu au acces la terapie de reabilitare sau educație adecvată.

În contextul în care, în multe comunități rurale, nu există centre de reabilitare sau terapie specializată, iar familiile cu resurse limitate se confruntă cu dificultăți în asigurarea serviciilor adecvate pentru copiii lor, Maria Grapini, susținătoare a multor proiecte similare, a decis să se implice necondiționat și în susținerea acestei campanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *