Europarlamentarul Maria Grapini consideră că România va adera la Schengen și pe frontierele terestre, până la sfârșitul anului

Europarlamentarul Maria Grapini subliniază importanța aderării la Schengen, deocamdată aerian și maritim și crede că până la sfârșitul anului se va definitiva și terestru. Ea consideră că e un mare progres intrarea în Schengen pe frontierele aeriene și maritime, care nu servesc doar transportatorilor de mărfuri.

Eurodeputatul Grapini consideră că nu mai există niciun motiv de a refuza aderarea României la Spațiul Schegen și pe frontierele terestre și nu există cale de întoarcere, iar până la 31 decembrie 2024, România va intra complet în Schengen.

“Eu vreau să atrag atenția în mod foarte serios, pentru că fac parte din comisia care a discutat de atâtea ori și am votat vreo șapte rezoluții, până acum. Să fie clar că accesul maritim și aerian nu este doar pentru cetățenii care circulă cu avionul sau cei cu barca până la Viena. Transportul maritim nu este puțin în procentul de transport al României, comerțul maritim. Pe de altă parte, aerian nu merg numai pasagerii, să fie foarte clar. Se transportă materiale critice, se transportă bolnavi, se transportă medicamente, pot salva vieți cu transportul aerian. Și eu am văzut, în toată naveta asta mea, cum erau chinuiți oamenii bolnavi în cărucioare, ca să treacă încă o dată pe la control. Deci este un câștig, ca să fie foarte clar. Nu numai România a intrat “în tranșe”… Acesta a fost pronosticul meu ca membră în comisie, vă spun sincer, pentru că după constituirea noului Parlament, a comisiilor și a Comisiei Europene nu mai există nicio cale de de stagnare sau de întoarcere, și da, și eu spun că până în 31 decembrie intrăm și cu terestru în Schengen”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini, în cadrul unei intervenții televizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *