Europarlamentarul Maria Grapini trage, în plenul PE, un semnal de alarmă: Nu trebuie să distrugem industria europeană!

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, a criticat dur, în plenul PE, Comisia Europeană pentru propunerea făcută privind omologarea de tip a autovehiculelor și a motoarelor în ceea ce privește emisiile și durabilitatea bateriilor (Euro 7)! Eurodeputatul Grapini a avertizat că, în niciun caz, nu trebuie să distrugem industria europeană!

“Cred că s-a plecat de la o premisă greșită, Comisia Europeană a plecat de la o premisă greșită, și anume, că protecția mediului, Green Deal-ul, este în opoziție cu politica industrială. Nu trebuie să fie nici politica industrială împotriva politicii de mediu și nici invers. Trebuie să ținem însă cont că trecerea de la o tehnologie la alta are nevoie de o perioadă de tranziție. Și faptul că vrem să facem o singură tehnologie va duce la o problemă enormă în piața internă și vor fi afectați și cetățenii, care nu-și pot cumpăra noile mașini scumpe, dar și industria!”, a precizat Maria Grapini.

Potrivit europarlamentarului român, UE poluează cel mai puțin, în timp ce China, SUA și India trebuie să-și diminueze poluarea.

“Nu putem distruge o industrie, mai ales că avem la nivel european o strategie politică industrială”, a mai spus Maria Grapini, care a adăugat că această corectare pe care au făcut-o Parlamentul European și Consiliul  European menține un echilibru necesar în această direcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *