Eurodeputatul Maria Grapini le-a vorbit elevilor timișoreni despre impactul devastator al bullying-ului: „Cred în nevoia de conștientizare a consecințelor acestuia de către toate părțile responsabile: părinți, profesori și elevi!”

Share

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D,  fondatoarea Asociației Femeilor Antreprenor din România (AFAR), a organizat vineri, în parteneriat cu Școala Gimnazială 30 din Timișoara, o conferință pe o temă alarmantă și, dn păcate, tot mai des întâlnită în societatea zilelor noastre: Bullyingul, care are un impact devastator în creșterea armonioasă a copiilor noștri.

“Cred în nevoia de conștientizare a tuturor părților responsabile: părinți, profesori și elevi, pentru că doar împreună putem avea rezultatul dorit în actul educațional. Prin dialog, trebuie restabilită autoritatea expertului în educație-învățător/profesor, responsabilitatea părintească și drepturile minorilor”, a punctat eurodeputatul Grapini.

La eveniment, au participat aproximativ 200 de persoane și au fost organizate, pe lângă prezentările speakerilor, ateliere cu elevi, părinți și profesori de la șapte unități școlare, care au realizat desene reprezentând bullying-ul în școli.

În opinia Mariei Grapini, odată cu dezvoltarea mediului online, acest fenomen a luat amploare și trebuie să conștientizăm efectele pe care le poate avea asupra dezvoltării sănătății psiho-emoționale a copiilor și posibilele traume pe care acesta le poate aduce asupra victimelor, în viața lor de adult!

Printre speakerii acestui important eveniment intitulat “Bullying-ul și efectul unui fenomen distrugător”, alături de europarlamentarul PUSL, îi putem enumera pe directorul școlii generale nr. 30 din Timișora, prof. Mihaela Șora, directorul Centrului Județean de Resurse Umane și Asistență Educațională Timiș, prof. Melania Dragomir, prof. univ. dr Alina Mazilescu, de la Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic (Universitatea Politehnica Timișoara), lect.univ.dr. Mugur Daniel Ciumăgeanu de la Facultatea de Sociologie și Psihologie (Universitatea de Vest din Timișoara) și Simona Boancă (președinte executiv AFAR).

Consecințele pe termen lung asupra victimelor bullying-ului sunt extrem de severe: victimei îi va fi afectată stima de sine, încrederea în propriile forțe, încrederea în cei din jur și poate manifesta timiditate si introversiune. Elevii care sunt victime ale bullying-ului școlar întâmpină dificultăți de concentrare și de atenție, însă pot inregistra și o scădere a rezultatelor școlare. De asemenea, pot apărea atacuri de panică, episoade de anxietate, dezvoltarea unor fobii, depresii, diverse somatizări, comportamente autopunitive și, în cele mai grave situatii, tentative de suicid.

De reamintit faptul că, anul trecut, studenții Universității Transilvania din Brașov au avut ocazia de a dialoga cu europarlamentarul umanist pe tema dezinformării și a rolului UE în combaterea acestui fenomen extrem de nociv.

Maria Grapini a punctat, în intervenția sa, faptul că, pentru o combatere eficientă a fenomenului dezinformării la nivelul UE, este nevoie, în primul rând, de conștientizarea acestuia, dar și de o comunicare argumentată.

Eurodeputatul Grapini s-a remarcat în ultimii ani prin prezența la numeroase evenimente, cu participarea elevilor și studenților, cărora le-a vorbit despre instituțiile UE, digitalizare, inteligența artificială, șansa de a fi un antreprenor de succes și, nu în ultimul rând, despre importanța unui act de educație performant și pliat pe nevoile unei societăți aflate în continuă schimbare.

newsdesk
newsdeskhttps://www.ecopolitica.ro
Un portal axat pe economie, politica, ecologie, educatie, arta, cultura si inovatie.

Articole asemănătoare

Mai mult