Maria Grapini: “Am criticat Politica Agricolă Comună și consider pertinente solicitările fermierilor din Europa”

Europarlamentarul Maria Grapini critică Politica Agricolă Comună (PAC) și crede că fermierii au dreptate atunci când cer modificarea condițiilor de operare în Piața internă a Uniunii Europene.

Aceasta consideră că e nevoie de o revizuire a PAC, lucru asupra căruia eurodeputatul a mai atras atenția și consideră că solicitările fermierilor, nerezolvate după primul val de proteste, sunt pertinente și bazate pe argumente reale.

“Fermierii revin la Bruxelles, la Comisie, în principiu, pentru că nu au fost mulțumiți cu ceea ce Comisia Europeană a dat. Pentru că trebuie să spunem că după primul val de proteste, comisia a cedat la anumite puncte din politica agricolă comună. Și eu și domnul Nica și românii în general, din Parlamentul European, dar nu numai noi, și din Germania mulți colegi, am criticat, pentru că, într-adevăr, politica agricolă comună trebuie corectată. Eu i-am făcut interpelare comisarului pe agricultură, care este din Polonia și am făcut apel la domnia sa, el fiind dintr-o țară din Est și cunoscând problemele.

Știți bine că actuala politică agricolă comună este devastatoare, mai ales pentru statele din Est. Pentru că nu a cedat Comisia Europeană și nu a răspuns la toate solicitările fermierilor, pe care, vă spun sincer, eu le consider pertinente . Mă refer acum global, nu numai ale fermierilor din România. Legat de nebunia asta cu pământul pârloagă, cu renunțarea totală la unele tratamente. Am fost și am văzut în zona Moldovei, mi-au arătat fermieri, specialiști, cum moare o cultură de porumb dacă nu-i faci niciun tratament. Cum moare o cultură de grâu. Deci, pe bună dreptate, revin acești fermieri. Sigur că nu trebuie să fie violență, trebuie să fie un dialog, dar trebuie să se vină cu răspunsuri concrete”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *