Realizarea și menținerea de alianțe politice este soluția cea mai bună pentru a asigura stabilitate în tară, având în vedere contextul internațional, atât războiul ruso-ucrainean dar și combaterea euroscepticismului și a ascensiunii extremismului, a declarat europarlamentarul Maria Grapini, într-o intervenție televizată.
„Dați-mi voie să spun din perspectivă europeană. În primul rând, să nu lăsăm fake news-ul sau informații false, propagate de domnul Cîțu. Nu mă leg de atacul la premier, pentru că este odios, nu are nicio probă că acesta lucrează pentru Rusia. Dar trebuie să știe telespectatorii că România nu mai face acorduri bilaterale pentru că este membră în Uniunea Europeană și doar Uniunea Europeană stabilește acordul. România este în top cinci la cheltuieli pentru armată.
Doresc să mai remarc ceva, tot din perspectivă europeană. Sigur că sunt partide mari și de stânga și de dreapta, dar nu suntem uniți. În Germania la fel s-a făcut, stânga cu dreapta s-au unit pentru că nu e nicio noutate ce vă spun, dar trebuie să repet acest lucru: se dezvoltă în Uniunea Europeană euroscepticismul, se dezvoltă extremismul și atunci soluția nu e, poate, o căsătorie, cum ați spus dumneavoastră, din dragoste, dar este soluția pentru a avea, mai ales în perioada aceasta tulbure, cu război la graniță, pentru a avea o stabilitate. Deci este clar că liderii… eu vin din Timișoara. Este, de exemplu, incorect că domnul Nica vrea să aibă liberalii și la primărie, unde l-au desemnat pe dl. Robu, să aibă și la Consiliul Județean. Sunt cele două partide mari care, sigur, prin negociere trebuie să-și împartă acest portofolii. Dar încă o dată, dumneavoastră ați spus cine câștigă, cine pierde. Eu nu văd o altă alianță acum. S-a încercat cu USR-ul, știti ce a ieșit. E nevoie de o alianță care să treacă peste acest an foarte greu. Foarte greu și din punct de vedere electoral, dar și din punct de vedere al efectelor războiului și al efectelor din urmă, dacă vreți, de la pandemie încoace. Deci asta ar fi soluția de compromis. Noi, în Parlamentul European, spunem compromis, cu o conotație pozitivă, adică o negociere care să genereze soluții și cred că de asta este acum nevoie”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.