Europarlamentarul Maria Grapini atrage atenția că a crescut violența și verbală și fizică și din păcate există o aplicare înceată a legilor

Europarlamentarul Maria Grapini atrage atenția că a crescut violența și verbală și fizică și din păcate există o aplicare înceată a legilor.

“Trebuie să spun că există această violență, s-a dezvoltat această violență și verbală, și fizică, dar cred însă că doamnei nu i s-a întâmplat ieri acest lucru. Este clar o declarație de campanie, dar violență există și nu sunt de acord cu ce a spus, că nu avem legi, nu se aplică legile, pentru că lege avem, lege avem și pentru furt de identitate, cum s-a întâmplat pe rețelele de socializare, avem directiva și pot să spun că fiecare țară trebuie să aibă o autoritate care să controleze marile platforme, să scoată conținutul ilegal, să verifice aceste conturi false. Dar aici două lucruri vreau să spun: unu că da, avem legi, dar nu se aplică totdeauna și la timp. Și de aceea, iată, avem cazuri care după 2, 3 sau 4 ani n-au fost soluționate. Și, doi, sigur că oamenii politici sunt vizați în primul rând. Dar eu cred că într-o comunitate, primarul trebuie să aibă și un dialog, o comunicare, pentru că și în zona mea, în Timișoara, s-au dărâmat garajele și să știți că dacă explici oamenilor de ce, cum, dacă până la urmă omul și-a construit garajul, cu un aviz, nu este el de vină ca investit acolo și trebuie recompensat. Deci ordinea socială se ține cel mai bine printr-un dialog și o comunicare”, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate, eurodeputatul umanist Maria Grapini.

Grapini a relatat un episod în care chiar ea a fost vizată de un episod de hărțuire.

“Am fost și eu amenințată. Mergeam la Alba Iulia pentru sărbătoarea de 1 Decembrie și un oarecare, o oarecare persoană din aeroport, de la Otopeni, m-a urmărit și a spus că “nu scăpați de mine”. Într-adevăr, s-a cazat la pensiunea la care și eu m-am cazat în Alba Iulia și greșeala lui a fost că a făcut un filmuleț cum vorbea cu mine și cu mă atacca. Da, și acel filmuleț a fost împotriva lui, pentru că m-am dus la poliție, am raportat și evident că acest domn nici nu mai apare pe rețelele de socializare. Adică și noi trebuie să fim fermi când apar asemenea situații, să ne ducem să reclamăm, nu doar să spunem. Dumneavoastră e foarte bine că le mediatizați, dar nu e suficient. Trebuie să facem demersurile până la capăt”, a relatat un episod reprobabil, europarlamentarul PUSL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *