Maria Grapini i-a cerut premierului Finlandei să răspundă dacă politica agricolă comună este echitabilă în UE. Oficialul finlandez i-a dat dreptate eurodeputatului român!

Europarlamentarul Maria Grapini i-a cerut, în plenul Parlamentului European, prim-ministrului Finlandei, Petteri Orpo, să răspundă dacă politica agricolă comună este echitabilă și corectă în UE.

„Domnul prim-ministru a precizat că toți cetățenii din cele 27 de state membre trebuie să aibă oportunități egale în UE. Considerați că prin ceea ce a spus premierul, care este și membru al Consiliului European și fost ministru al Agriculturii, că, astăzi , avem oportunități egale? Și întreb acum: cum considerați, domnule premier, că ar trebui modificată Politica Agricolă Comună pentru a fi egalitate pentru toți fermierii din UE? Cum ar trebui să pledați pentru Schengen ca să avem, în sfârșit, o piață unică?”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini.

În răspunsul său, oficialul finlandez a recunoscut faptul că PAC-ul nu răspunde, astăzi, realităților europene, iar condițiile pentru agricultori nu sunt similare în statele membre.

“Când mă uit, aici, în jur, văd că la Strasbourg câmpurile sunt înverzite. Când mă întorc, însă, acasă, văd că acestea că sunt acoperite de zăpadă și îmi dau sema că ajutorul la hectar este același în Franța și în Finlanda. Și acest exemplu arată clar că Politica Agricolă Comună  nu tratează, în mod echitabil, pe toată lumea în Uniunea Europeană”, a mai spus premierul finlandez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *