Eurodeputatul Maria Grapini susține, în plenul PE, egalitatea de șanse și combaterea violenței și hărțuirii exercitate asupra femeilor

Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D,  a susținut, în plenul PE al Parlamentului European, egalitatea de șanse și combaterea violenței și hărțuirii exercitate asupra femeilor.

“Este trist că, în anul 2024, încă discutăm de violență și hărțuirea femeilor la locul de muncă sau pe stradă.  Trebuie să facem o prevenție mult mai eficientă și trebuie să avem un echilibru de gen mult mai bun, în toate instituțiile, pentru că dacă am avea o majoritate femină la locul de muncă, nu s-ar întâmpla aceste acte de violență și hărțuire de neconceput!”, a punctat europarlamentarul român PUSL, Maria Grapini, în prezența vicepreședintei Comisiei Europene, Vera Jourova, comisar responsabil pentru valori și transparență.

Precizând că va vota acest document important, Maria Grapini a reiterat necesitatea ca toate statele membre ale UE să ratifice acest acord al Organizației Internaționale a Muncii, dar mai ales să și acționeze cu hotărâre pentru implementarea lui.

În contextul în care, în acest an, în majoritatea statelor membre, vor avea loc alegeri locale, naționale și europarlamentare, devine cu atât mai important ca partidele politice să susțină și să protejeze mai mult femeile și să respecte echilibrul de gen în toate instituțiile de stat, private sau politice, ceea ce va conduce, în mod cert, la diminuarea volenței împotriva acestora.

“Evident, este nevoie și de educație și cultură. De asemenea, cred că partenerii noștri bărbați trebuie să-și asume acest lucru și să susțină femeile, pe criteriul valorii, în toate locurile de muncă, să se asocieze și să combată ferm orice hărțuire sau o violență apărută la adresa femeilor!”, a declarat eurodeputatul umanist Maria Grapini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *