Eurodeputatul Maria Grapini: “Din anul 2007, fermierilor români li se face, sistematic, o nedreptate în privința subvențiilor”

Mai mulți șefi de state și guverne din Uniunea Europeană, alături de oficiali europeni, au participat la Congresul Partidului Popular European, organizat în zilele de 6 și 7 martie la București. Printre aceștia, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola dar și cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care s-a opus intrării României în spaţiul Schengen.

“Fermierii au dreptate să protesteze în timpul prezenței Președintei Comisiei Europene. Sunt tratați discriminatoriu față de ceilalți fermieri din țările din vest!”, este mesajul eurodeputatului umanist Maria Grapini, pentru președinta Comisiei Europene dar și pentru președintele României, Klaus Iohannis.

Într-o intervenție televizată, la Antena 3/CNN, pe această temă, europarlamentarul Maria Grapini a declarat că i-a atras atenția președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că nu se aplică unitar aceleași măsuri pentru toți fermierii din Uniunea Europeană. Discrepanțele în acordarea subvențiilor, în problema cantității de pesticide folosite sunt doar două dintre subiecte.

“De ce aplicați dubla măsură? I-am spus clar doamnei președinte: explicați cetățenilor din Europa de Est, din România și Bulgaria, de ce nu sunt în Schengen? De ce fermierii nu au aceleași depturi? Sincer, susțin dreptul fermierilor de a fi la protest acum, când este aici și doamna Ursula și alți lideri ai statelor membre, pentru că au dreptate. Lor li se face, sistematic, din 2007, o nedreptate legat de subvențiile agricultorilor”, a declarat europarlamentarul PUSL Maria Grapini, în cadrul emisiunii de la Antena 3/CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *