Maria Grapini, intervenție tranșantă, în plenul PE, pentru creșterea siguranței în trafic. Eurodeputatul PUSL cere o exigență sporită în acordarea permiselor de conducere!

Europarlamentarul PUSL,  Maria Grapini, membru în grupul S&D, a militat, în plenul PE,  pentru o exigență sporită în acordarea permiselor de conducere, pentru creșterea siguranței în trafic. Viața oamenilor trebuie să fie prioritatea!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

„Discutăm un lucru extrem de important dacă plecăm de la statistici. Știm bine că avem foarte multe accidente rutiere, multe dintre ele grave. Era normal să venim cu o propunere și să îmbunătățim condițiile de trafic. Este straniu să aud colegi, în plenul PE, care spun că ar costa prea mult să facem, la 15 ani, o vizită medicală. Eu susțin cu toată tăria acest lucru pentru că nu putem expune cetățenii la accidente doar pentru că nu vrem, din rațiuni financiare, să facem acest lucru la 15 ani. Să nu uităm că, în schimb, facem revizia la mașină anual sau la doi ani!”, a precizat, la Strasbourg, Maria Grapini.

În condițiile în care ne confruntăm, la nivelul Uniunii Europene, cu o criză a șoferilor, eurodeputatul PUSL susține scăderea la 17 ani a vârstei pentru conducerea camioanelor, cu condiția unui însoțitor.

Potrivit europarlamentarului umanist, cât timp la nivelul UE avem o piață internă , nu se poate ca, în unele state membre, să existe obligativitatea unei vizite medicale la 15 ani, iar în altele, nu.

“Să spui că discriminezi pe cineva când știm bine că, fiziologic, la 70 de ani, un șofer nu mai are aceleași aptitudini, este cel puțin straniu. Eu susțin protecția cetățenilor și securitatea în piața internă!”, a conchis Maria Grapini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *