Marius Cristescu, Bega Turism: Vom construi un apart-hotel cu 126 de apartamente în zona centrală a oraşului, o investiţie de 12 milioane de euro

Antreprenorul Marius Cristescu, care controlează alături de fratele său, Emil Cristescu, compania Bega Turism, cea mai mare firmă de turism din judeţul Timiş, are în plan o nouă investiţie, într-un apart-hotel în centrul oraşului, o investiţie estimată la 12 milioane de euro.

„Începem în acest an construcţia acestui apart-hotel, cu 126 de apartamente, de două şi trei camere, pe care le vom închiria în regim hotelier. Rămâne de văzut dacă îl vom afilia la un brand sau nu“, a spus pentru Ziarul Financiar,  antreprenorul Marius Cristescu. Bega Turism este cel mai mare operator de hoteluri din judeţul Timiş, unde mai activează circa 110 companii hoteliere, potrivit ultimelor date. Compania include hotelul Timişoara, cu 209  camere, un hotel în Sânnicolau Mare, cu o capacitate de 45 de camere, hostelul de două stele Nord din Timişoara cu 39 de camere. Lanţul Bega include şi un nou hotel, Ibis. În 2021, fraţii Cristescu au investit 10 mil. euro în hotelul ibis de 200 de camere. Construcţia hotelului, care operează şi un spaţiu dedicat eve­nimentelor, a durat doi ani şi acesta a fost afiliat la un brand al grupului Accor.

Hotelurile au avut anul trecut un grad mediu de ocupare de 75%, iar afacerile companiei s-au apropiat de 20 mil. euro.

Marius și Emil Cristescu sunt unii dintre antreprenorii români care au investit zeci de milioane de euro în dezvoltarea hotelurilor. Ei au construit și unui complex tematic de agrement în Orăştie, sub brandul Arsenal Park.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *