Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, cere explicații președinției belgiene a Consiliului UE: “Ce vă propuneți ca România și Bulgaria să fie acolo unde au dreptul să fie și anume în Spațiul Schengen?”

Cu ocazia prezentării de către premierul Alexander De Croo, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, a programului președinției belgiene a Consiliului UE, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul SD, i-a transmis, în scris, premierului Belgiei punctul său de vedere.

Precizând că “Belgia preia președinția UE când Europa fierbe de nemulțumiri”, eurodeputatul Grapini i-a reproșat premierului belgian că, în discursul său, nu a spus nimic despre ce va face în următoarele șase luni, pe perioada președinției belgiene, în privința extinderii Spațiului Schengen.

„Cât să mai suporte țara mea insulta, nedreptatea și pagubele financiare create de Austria prin votul nejustificat împotriva României?

În România, fermierii și transportatorii sunt în stradă, au ajuns la capătul puterii!

Ce vă propuneți ca România și Bulgaria să fie acolo unde au dreptul să fie și anume în Spațiul Schengen?”, a punctat, tranșant, Maria Grapini.

Potrivit eurodeputatului umanist, dacă UE nu va înțelege pericolul reprezentat de discriminarea românilor, tratamentul diferit al cetățenilor și distrugerea agriculturii europene, va fi responsabilă de rezultatul și eșecul în alegerile din acest an.

De asemenea, europarlamentarul umanist a avertizat că încrederea în proiectul european va crește doar dacă unii cetățeni și unele țări nu vor mai fi tratate ca fiind de mâna a doua.

De menționat faptul că Maria Grapini a salutat faptul că premierul belgian a vorbit în discursul său despre importanța Pieței Interne și a Pilonului Social și a abordat necesitatea încheierii, pe lângă Pactul Verde, a unui Pact Industrial!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *