Pensiunea „domnului” Danileț

Share

  • opinie

Vasilică Cristi Danileț. Nume predestinat. Nici Vasile, nici Cristian. Doar Danileț. Karatist. Un „Cichicean de Vaslui”.

Domnul Danileț are 48 de ani. Ființă complexă și paradoxală, omul e prăjit, surmenat și obosit de sistemul ticăloșit, deși e încă în mare formă și chiar în floarea vârstei profesionale, comparativ cu alți colegi de-ai săi.

Omul a trecut prin multe, pentru că a vrut asta. Și a făcut și mai multe. Nimic pe gratis, nimic pro bono – să lăsăm vrăjeala. Multe rușinoase și nedemne de un om simplu, darămite de un magistrat cu veleități de „om nou”, reformist și pe deasupra magistrat, adică hotărâtor de destine și justițiar al binelui orb al zeiței Themis.

Mâna întinsă care nu spune o poveste…

Le-a ciugulit din palmă marinarului Băsescu (Petrov, pentru cei ce nu îl cunosc) și duamnei Macovei, amazoana Justiției sfinților pro-europeni și setoși de sorosisme, securicii M10 și prietenii lor. Da, acea duamnă Monica care este inventatoarea accidentelor rutiere, în care conduci mașina de pe bancheta din spate, ești pe contrasens și niște boi intră în tine. ‘Re-ați ai dreaq de animale în trafic.

Dănileț a un tip atipic prin majoritatea acțiunilor sale. Un vajnic apărător al statului de drept, atunci când statul era „de partea bună a istoriei”, adică în favoare grupurilor civice cu epoleți din care a făcut sau mai face parte. A lins clanțele ONG-urilor și ale unor miniștri, mai cu sârg decât majoritatea colegilor săi de profesie.

Ușor de numărat pe degete, puțini magistrați sunt cu adevărat verticali. Din păcate ăștia puțini au avut de suferit și consecințe și represalii profesionale și nu s-au prostituat nici pe o excursie la Bruxelles, nici pe un seminar la Bălți – plus onorariul de la ONG, desigur, nici nu s-au vândut pe un pumn de dolari și nici pe un sac de bani, indiferent de valută. Și nici psihopați ori sociopați nu sunt.

Victimă de profesie, Danileț a pozat ca veșnic oprimat de către sistemul ticăloșit, care nu i-a înțeles natura de tefeleu perpetuu și de rebel social, chestii incompatibile cu meseria sa, așa cum a ales să o practice și la fel de incompatibile cu toate activitățile sale și pozițiile sale aliniate intereselor unor ONG-uri și ale mamițelor și mamazoanelor justițiare din cireada Monicăi M10 – un amestec pestriț de onegiste, pseudo-jurnaliste și „activiști civici”.

Săracul domn Danileț a strâns din dinți ca un martir atunci când CSM și inspecția judiciară i-au mai dat câte una la gioalele de karatist, pe motiv că nu prea e OK să fii bine mufat la un sistem care te plătește regește ca tu să îl critici și să fi veșnic Gică Contra, principial (hmmm) și moralist (hmmm), chiar din interiorul sistemului. Sistem pe care l-a criticat cu stahanovistă vehemență la diverse seminarii, colocvii și agape cu apă plată, organizate de ONG-urile care mor de grija sistemului judiciar românesc. Am participat la câteva, l-am văzut, l-am ascultat și m-am oripilat. Vorbesc așadar, în cunoștință de cauză.

Și insist să nu comparați ori să căutați similitudini între pozițiile lui Danileț și cele ale judecătoarei Adriana Stoicescu din Timișoara. Pentru simplu fapt că vorbim despre doi oameni extrem de diferiți, croiți din materiale diferite: el din zdrențe, ea din caracter și verticalitate, chestii care îi deranjează pe mulți. Cu și fără robă sau epoleți.

Iubește-ți aproapele

Nu știu alții cum îl văd și câte știu despre prea-minunatul, nonconformistul și justițiarul alternativ Danileț, dar mie îmi spune foarte multe despre un om, felul în care se raportează la propria familie și la rudele de sânge. Sânge din sângele tău.

Așa se face că prin decembrie 2021, judecătorul Cristian Danileț și-a executat silit propria fiică de 11 ani. Procesul juridic tată-fiică a pornit din cauza pensiei de întreținere pe care bărbatul trebuie să o plătească pentru copil. Acest incident a creat o serie de reacții adverse pe rețelele de socializare, unde Cristian Danileț a fost acuzat de „tulbărări narcisiste deviante.”

Nu este un secret pentru nimeni faptul că judecătorul Cristian Danileț a divorțat de soția sa în trecut. În urma mariajului lor, a rezultat o fiică numită Ana Maria Danileț. După separarea oficială de soție, Cristian Danileț a fost nevoit să plătească 16,6% din venitul lunar net pentru pensia de întreținere a fiicei sale.

Acesta și-a executat silit propriul copil din cauza pensiei alimentare lunare. Acțiunea sa a uimit un număr semnificativ de oameni, iar reacțiile de pe rețelele de socializare nu au întârziat să apară.

După ce și-a executat propriul copil, Cristian Danileț a fost aspru criticat pe rețelele de socializare, unde a fost etichetat drept „un magistrat excentric”, care are „tulburări narcisiste deviante și serioase carențe de caracter.”

„Cristian Danileț poate fi un magistrat excentric, cu tulburări narcisistice deviante, dar, cel mai grav, suferă de serioase carențe de caracter. N-am uitat că judecătorul Danileț s-a judecat cu propria fiică, de 11 ani, pentru reducerea pensiei alimentare la 500 de lei, după cum singur dezvăluia:

<<Pentru că situația financiară a mea s-a îngreunat de 6 luni încoace, iar legea prevede că atunci când nevoile minorului cresc sau posibilitățile debitorului scad (evident, doi adulți nu pot trăi cu 400 lei și evident fiica de la Cluj cu un singur părinte întreținător are o situație mai aspră decât fiica de la Iași cu doi întretinatori) se poate recalcula pensia de întreținere, am cerut reducerea pensiei de întreținere a fiicei din prima căsătorie, care nu i-ar pune cu nimic în pericol dezvoltarea datorită faptului că mama ei are un venit aproape cât al meu, la suma de 500 lei, cât era potrivit unei tranzacții anterioare dintre mine și ea.>>”, a scris Despina Neagoe, fost purtător de cuvânt al guvernului Năstase, pe Facebook.

Cristian Danileț, trimis în judecată de fosta soție

Mirela Vlad, fosta sa soție, l-a chemat pe Cristian Danileț în judecată pentru majorarea pensiei de întreţinere în 2007. Atunci decizia finală a magistraților a fost majorarea pensiei de întreținere de la „359,5 lei/lunar la procentul de 16,6% din veniturile nete realizate lunar” de Cristian Danileţ.

Acum, însă, la Judecătoria Iaşi a fost înregistrat dosarul nr. 1868/245/2017 privind plata pensiei de întreţinere, în care Cristian Danileț are calitatea de pârât, iar fiica sa, Ana Maria Danileţ, de reclamant.

Cristian Danileț, dat în judecată de proprii părinți

Cristian Danileţ a fost dat în judecată și de proprii săi părinți, incidentul a avut loc în 2009. Aceștia i-au solicitat să le plătească pensia de întreţinere, fapt care a şi fost admis de instanţa judecătoarească, potrivit flux24.ro.

A obosit, urmează binemeritata pensie de magistrat

Acum, la 48 de ani, specialul domn Danileț se declară obosit și surmenat. Danileț a strâns la ciorap 25 de ani de fulminantă activitate. Așa că domnul Danileț se pensionează. Deci va avea tot timpul să își facă și el o pensiune. Nu a dacilor liberi, ci a sorosiștilor tefelei mai tineri sau mai vechi și reciclați, unde fetele bătrâne cu ONG să țină seminarii și workshop-uri din finanțările alea al dreaq de bine intenționate, pe filieră globalist-occțidentală. Adică să facă niște bani în plus la pensia care va fi de cel puțin 3000 de euro pe lună, echivalentul în lei. Am spus minim. Își merită banii? Cu sinceritate, nu.

Pe domnul Danileț nu l-a învins sistemul, ci l-a surmenat naveta Oradea – Cluj (haha!).

Întrebat cu privire la motivele care l-au determinat să solicite pensionarea, Danileț a arătat că „în principal” este vorba despre faptul că s-a săturat să facă naveta la Cluj de la Oradea, unde s-a stabilit din 2020, inclusiv cu domiciliul în cartea de identitate.

Nivelul de „suportabilitate”, depășit (râsete pe fundal)

„Am depus încă din 2022 o cerere de transfer de la Tribunalul Cluj la Tribunalul Bihor, dar din păcate CSM a refuzat să o soluționeze, în mod complet nejustificat. Acum câteva luni am cerut din nou soluționarea cererii, dar tot fără rezultat. Or, eu fac naveta săptămânal de la Oradea, oboseala și cheltuielile sunt foarte mari și nu mai are rost să stau așa. Am și eu un anumit nivel de suportabilitate”, a spus Danileț.

Pe de altă parte, acesta a invocat și „acțiunile disciplinare vexatorii” declanșate împotriva sa de Inspecția Judiciară, invocând ca pretexte postări făcute pe Facebook cu clipuri ce-l înfățișau tunzând vegetația sau curățind piscina în curtea propriei case, dar și acuza că ar fi făcut politică prin intermediul unei ONG, Asociația VeDem Just. „Am fost nevoit să apelez la Curtea Supremă ca să fie anulate suspendările mele din magistratură”, a amintit Danileț.

În fine, acesta a admis că un al treilea motiv pentru care a ales pensionarea este faptul că în prezent există condiții „mai bune” pentru magistrații care se retrag din activitate. Întrebat despre cuantumul pensiei, Danileț a spus că încă nu știe cât va fi aceasta, dar ele au determinat un val de pensionări din sistemul judiciar.

Și tot la pensiunea asta de viitor, se poate retrage în liniște să scrie cărți, să facă gupuri de reflecție și influență și să practice liniștit, dimineața pe răcoare, niște mișcări de arte marțiale cum nici în Karate Kid nu am văzut. Asta ca să își mențină tonusul intelectual, armonia cu natura, să își canalizeze energiile interioare și să aibă forță la numărat firfireii nemeritați.

Ce pot să îi doresc? Am să revin cu un citat drag mie, din spusele hâtrului Andrei Gheorghe, cel prea devreme plecat, care se referea la clasa politică, dar i se aplică al naibii de bine și tănârului magistrat pensionar: „…Vă blestem, conducători ai României, şi-n puşcărie dacă v-aş băga pe toţi, cu nimenea nu aş greşi. Vă blestem cu spitalele, şcolile, şoselele, şpăgile, înfumurările şi prostia voastră agresivă. Vă blestem să muriţi stând la coadă, să trăiţi din salariu şi să vă petreceţi bătrâneţea cu o pensie obişnuită, într-un oraş obişnuit, cu doi copii obezi şi beţi în sufragerie şi cu părinţii în întreţinere pe veci…”

Sau vorba avocatului Cristian Clipa, comentând despre cererea de pensionare a ninja-magistratului Danileț: „Să-i dea Dumnezeu sănătate! Că mult bine a făcut sistemului…cu această din urmă cerere!”

Hai năroc!

spot_img

Articole asemănătoare

Mai mult