USR Timiș plătește din bani publici atacuri mediatice împotriva unor instituții publice, a unor personalități publice și a opoziției politice

ANAF, Direcția Generală Antifraudă Fiscală, Curtea de Conturi a României, Camera de Conturi Timiș, Prefectura Timiș, Primăria Timișoara, consilierii din Consiliul Local Timișoara și conducerile societăților aflate în subordinea Primăriei Timișoara sau a Consiliului Local Timișoara au fost sesizate vizavi de următoarea situație de fapt: site-ul Buletin de Timișoara – Știri din Timișoara (buletindetimisoara.ro), deținut de către S.C. Buletin de Informare S.R.L. (conform propriei prezentări Redacția – Buletin de Timișoara (buletindetimisoara.ro)), duce o campanie agresivă, prin zeci de articole de presă negative, de natură să calomnieze și să aducă prejudicii de imagine unor persoane, instituții publice, personalități publice și aleși și demnitari locali și naționali, precum și unor angajați ai unor instituții publice.


Conform datelor publice de pe portalul SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice S.C. Buletin de Informare S.R.L. a încasat în anii 2021 și 2022 sume de ordinul a zeci de mii de lei, pentru servicii de promovare, publicitate, informare publică, informare electronică și anunuțuri media de la următoarele autorități contractante: Municipiul Timișoara (Primăria Municipiului Timișoara) și de la societăți aflate în subordinea Primăriei Timișoara și a Consiliului Local Timișoara, printre care SC Piețe SA, SC Drumuri Municipale Timișoara SA, Aquatim SA, Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara – Timpark, Societatea Metropolitană de Transport Timișoara.
Din informațiile noastre, aceeași societate comercială are contracte directe, neatribuite prin SEAP, și cu alte societăți din subordinea Primăriei Timișoara și a Consiliului Local Timișoara, cum este de exemplu SC Horticultura SA.
Sumele virate de către Municipiul Timișoara și de către societățile din subordine sunt disproporționat de mari, pentru serviciile amintite, în comparație cu cele atribuite altor societăți comerciale care dețin site-uri informative și de mass media din Timișoara.
Mai mult, site-ul Buletin de Timișoara – Știri din Timișoara (buletindetimisoara.ro) nu are un trafic de vizitatori și un număr de accesări care să fie auditate de către BRAT – Biroul Roman de Audit Transmedia, prin serviciile de monitorizare Auditul Tirajelor, SNA FOCUS, SATI, MIP și SAO, spre deosebire de alte portaluri comerciale web de media și informare din Timișoara.


Din analiza OSINT, efectuată de către echipa ECOPOLITICA, numărul de accesări a site-ului Buletin de Timișoara – Știri din Timișoara (buletindetimisoara.ro) și a articolelor publicate este foarte mic, ceea ce nu justifică acordarea unor sume atât de mari din banii publici ai Municipiului Timișoara, ai Primăriei Timișoara și ai societăților din subordine, la care Municipiul Timișoara este acționar unic sau majoritar.

Toate sumele acordate de către Municipiul Timișoara (Primăria Municipiului Timișoara) și de către societățile din subordine, sume care au fost virate către S.C. Buletin de Informare S.R.L. întrețin funcționarea site-ului de internet Buletin de Timișoara – Știri din Timișoara (buletindetimisoara.ro), pe care sunt promovate zeci de atacuri mediatice și articole cu conținut calomnios și defăimător la adresa unor persoane și personalități din zona publică, academică și politică de opoziție locală – PSD, PNL, ProRomania și sunt favorabile și pozitive la adresa partidului USR, a primarului Dominic Fritz și a viceprimarului Ruben Lațcău, ambii fiind membri în conducerea USR Timiș.


Prin alimentarea cu bani publici a S.C. Buletin de Informare S.R.L., care deține site-ul Buletin de Timișoara – Știri din Timișoara (buletindetimisoara.ro) cu acordul primarului și a viceprimarului, membri ai USR, mai sus menționați, se duce o politică de propagandă politică în favoarea USR și a celor doi edili, dar și un conținut negativ agresiv și o politică editorală de calomniere, atac la imagine, atac la demnitate dar și discreditarea unor aleși locali și naționali ai partidelor de opoziție locală PSD, PNL și ProRomania dar cel mai grav sunt aduse atacuri și se fac acțiuni de dezinformare și discreditare mediatică, amplificate prin postări plătite, în spațiul public de pe rețeaua de socializare Facebook, la adresa unor instituții și entități publice cum sunt Primăria Timișoara, Consiliul Local Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Prefectura Timiș și alte instituții conduse de persoane neafliate politic sau neafiliate partidului USR.

Astfel, au fost solicitate controale tematice specifice, privind procedura, modul și criteriile după care s-au acordat / atribuit aceste contracte din bani publici de către Municipiul Timișoara și societățile din subordine către S.C. Buletin de Informare S.R.L., care deține site-ul Buletin de Timișoara – Știri din Timișoara (buletindetimisoara.ro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *