Jocurile Olimpice din 2024: INTERPOL a semnat un acord cu Franța pentru a consolida cooperarea polițienească

Înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024, a fost semnat un acord de cooperare între Franța și INTERPOL pentru a consolida securitatea și cooperarea internațională în timpul acestui eveniment global major.

Acordul acoperă o serie de domenii care se bazează pe rețeaua și expertiza mondială a INTERPOL, inclusiv:

  • Coordonare colaborativă prin organizarea de ateliere și întâlniri comune înaintea evenimentului.
    Un schimb continuu de informații pentru a aborda în mod eficient orice potențiale amenințări sau infracțiuni transnaționale.
  • Asistență strategică pentru întărirea aplicării legii pentru a face față oricăror situații complexe.
    Desfășurarea unei Echipe de Sprijin pentru Evenimente Majore (IMEST) INTERPOL pentru întregul eveniment pentru a asigura o colaborare strânsă cu Secția Centrală pentru Cooperare Operațională Polițienească a DCIO.
  • Cooperarea internațională este esențială pentru succesul evenimentelor majore și pentru menținerea în siguranță a sportivilor, spectatorilor și tuturor participanților.

Membrii echipei IMEST facilitează schimbul în timp real de mesaje și date vitale ale poliției între țări. Aceste date includ amprentele digitale, fotografii, notificări privind persoanele căutate și date referitoare la documente de călătorie furate și pierdute și la autovehicule furate.

Primul IMEST a fost trimis în 2002 în SUA pentru Jocurile Olimpice de iarnă din Salt Lake City. Până în prezent, aproape 160 de echipe au fost desfășurate în întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *