Transfăgărășanul ar putea fi deschis circulației aproape tot timpul anului

Directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, afirmă că a fost desemnată firma care va elabora documentaţia de avizare a lucrărilor de modernizare a DN 7C – Transfăgărăşanul, astfel încât acest drum să rămână deschis pe o perioadă cât mai mare a anului, între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă.

Cristian Pistol a arătat, într-o postare pe Facebook, că marţi a fost desemnat câştigătorul contractului pentru elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de modernizare a DN 7C (Transfăgărăşan), între km 104 şi km 130,8. Astfel, compania Rutier Conex XXI SRL are la dispoziţie 8,4 milioane de lei (fără TVA) şi 12 luni pentru a finaliza contractul.

”Doresc astfel să aplicăm soluţii tehnice care să permită circulaţia în condiţii de siguranţă pe Transfăgărăşan pentru o perioada cât mai lungă din an, între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă”, a explicat el.

Contractul, finanţat prin Programul Transport 2021-2027 (PT), va putea fi semnat după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea acestora.

Directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, anunţa, în luna iunie, că va fi elaborat un studiu de fezabilitate prin care să fie găsite soluţii tehnice pentru menţinerea DN 7C – Transfăgărăşanul deschis pentru circulaţie, între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă, o perioadă cât mai lungă, în fiecare an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *