Primăria din România care oferă tinerilor 1000 de parcele pentru a construi case

Sânmartin, Bihor

Primăria unei localități din România oferă tinerilor un loc de casă gratuit. Anunțul vine într-un moment excelent, când piața imobiliară este în blocaj din cauza prețurilor mari. Astfel, visul multora se poate împlini doar dând curs ofertei venite din partea autorităților din această localitate.

Este vorba de comuna Sânmartin, din județul Bihor. Aici, Primăria a decis să vină în ajutorul tinerilor care vor să își construiască o casă. În acest sens, autoritățile locale au alocat circa 1000 de parcele de teren, oferite cu titlu gratuit celor interesați.

„Trebuie precizat și faptul că suntem limitrofi Oradei și de aici și un interes sporit față de acest demers al nostru. S-au întors și tineri din străinătate”, a transmis primarul localității.

Primarul Cristian Laza se declară mândru de această inițiativă, una începută de predecesorii săi, încă din 2003. Deja 60 de familii s-au mutat în comună.

„Avem undeva la 50-60 de familii care și-au construit case în comuna noastră. Iată, în acest sens, am reușit oarecum să împușcăm doi iepuri deodată și să-i aducem pe românii noștri care au trudit în străinătate din nou aproape de noi”, a spus primarul din localitate la Antena 3.

Primăria din Sânmartin a pus condiția ca tinerii care beneficiază de această ofertă să locuiască efectiv acolo. În plus, terenul este dat celor care au o vârstă mai mică de 35 de ani și nu dețin o altă locuință sau un teren intravilan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *