Volvo ”s-a răzbunat” pe ruși: Aplicațiile mașinilor au fost deconectate de la serverele companiei

Compania suedeză de automobile Volvo a decis să deconecteze proprietarii și dealerii din Rusia de la aplicația care monitorizează starea mașinilor, scrie Business FM.

Potrivit presei ruse, acest lucru este direct legat de sancțiunile împotriva Rusiei – oprirea a avut loc la sfârșitul lunii septembrie.

Vestea a fost o adevărată lovitură pentru proprietarii ruși ai popularei mașini suedeze, deoarece accesul la software le-a permis să acceseze un număr mare de funcții nu numai pentru întreținerea service-ului, ci și pentru funcționarea zilnică a mașinii.

Volovo permite șoferilor să efectueze multe operațiuni cu mașina de la distanță folosind o aplicație specială care face posibilă închiderea mașinii de la distanță, pornirea de la distanță a motorului sau pornirea aerului condiționat.

Mai mult, dealerii avertizează că acum rușii, dacă își vor pierde cheile, nu vor putea comanda altele noi. Toate diagnosticele care necesită intervenție electronică nu mai sunt disponibile.

“Deocamdată efectuăm doar întreținerea vehiculelor. Nu avem acces la serverele lor”, se menționa în mesaj.

“Wow.. Ca utilizator Volvo, spun că este de rah**. Dacă vii la service cu ceva mai complicat decât schimbarea uleiului, atunci totul începe cu computerul…” – își împărtășește furia un proprietar rus Volvo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *