Hamas împiedică civilii să plece din nordul Gaza şi a amplasat baraje rutiere

Forţele de Apărare ale Israelului au publicat o înregistrare video cu baraje rutiere şi transmit că gruparea Hamas împiedică palestinienii să părăsească partea de nord a Fâşiei Gaza şi să se îndrepte spre sud, aşa cum au fost îndemnaţi înainte de o iminentă ofensivă israeliană.

Armata israeliană i-a avertizat pe locuitorii din partea de nord a Fâşiei Gaza să se refugieze spre sud, pe fondul pregătirilor pentru o incursiune terestră aşteptată sau o ofensivă intensificată. În această zonă locuiesc aproximativ 1 milion de persoane.

IDF afirmă că a identificat sute de mii de palestinieni care se deplasează spre sud, dar mulţi dintre ei rămân blocaţi în trafic, din cauza barajelor rutiere ale Hamas.

“Hamas îngreunează deplasarea locuitorilor din Fâşia Gaza pe drumurile principale şi împiedică trecerea vehiculelor pe aceste drumuri”, afirmă armata israeliană.

IDF a difuzat o înregistrare video care arată traficul îngreunat din Fâşia Gaza, despre care spune că este cauzat de blocajele rutiere ale Hamas. “Vedem un efort activ al Hamas de a bloca şi de a împiedica populaţia să meargă spre sud. Hamas vrea să arate lumii că are victime şi morţi”, a arătat purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, într-o conferinţă de presă.

“Continuăm să îndemnăm locuitorii din oraşul Gaza, mergeţi spre sud… Hamas vă vrea ca scuturi umane… Este vorba de siguranţa voastră personală”, a adaugat Hagari.

“Vom ataca pe scară foarte largă în oraşul Gaza City în viitorul apropiat”, a anunţat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *