Traficanți români de heroină reținuți în Ucraina. Foto: DIICOT

Curmale cu heroină, din Iran către Ucraina – rută de tranzit prin Portul Constanța

O grupare internaţională de trafic de heroină dinspre Orientul Mijlociu spre Europa de Vest a fost destructurată pe teritoriul României. Gruparea, formată din români şi străini coordonaţi de un turc stabilit în România, ducea drogurile în Ucraina. Peste 180 de kilograme de heroină au fost descoperite în Portul Constanţa, ascunse în transporturi de curmale.

Confrom Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 26.05.2022, membrii unei grupări infracţionale organizate formată din cetăţeni români şi străini ar fi introdus în România, prin Portul Constanţa, 186 de kilograme de heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran (operaţiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România).

”La data de 9 octombrie 2023, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Argeş, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc”, anunţă, luni, IGPR.

În urma cooperării judiciare, au fost prinşi în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetăţeni români, care ar fi preluat şi deţinut transportul supravegheat, aceştia fiind reţinuţi şi, ulterior, arestaţi preventiv.

”Din cercetările efectuate a rezultat că persoanele cercetate ar fi fost coordonate de un cetăţean străin (turc), aflat pe teritoriul României. În cursul acestei zile, cetăţeanul de origine turcă urmează să fie adus la audieri la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală”, a mai transmis Poliţia Română.

”Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenţia grupării infracţionale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităţilor judiciare din această ţară o cerere de comisie rogatorie internaţională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activităţi judiciare, inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor”, a mai transmis sursa citată.

Traficanți români de heroină reținuți în Ucraina. Foto: DIICOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *