Nokia extinde cercetarea 6G. Dar nu în Europa

Producătorul finlandez de kituri Nokia a deschis o nouă unitate de cercetare în India și a câștigat noi clienți în Brazilia.

Nokia a lansat un nou laborator 6G la site-ul său de cercetare și dezvoltare din Bengaluru, care se concentrează pe unele dintre tehnologiile fundamentale ale 6G și pe potențialele posibilități de utilizare.

În primul rând este ideea rețelei ca senzor. Mai exact, premiza că rețeaua este capabilă să detecteze obiecte, oameni și mișcare fără a fi nevoie de senzori on-board. Nokia susține că este esențială pentru reducerea decalajului dintre mediile fizice și digitale și va permite oamenilor să interacționeze cu împrejurimile lor în moduri noi, dar intuitive și chiar să le permită să vadă după colț. Sună ciudat, dar în domenii precum transportul, de exemplu, a avea informații detaliate, în timp real, despre imediata vecinătate, dar fără vizibilitate din cauza gemoetriei și a topografiei, s-ar dovedi, fără îndoială, util.

Laboratorul va analiza, de asemenea, automatizarea rețelei, confidențialitatea, algoritmii și proiectarea durabilă a sistemului.

În paralel cu noul laborator, Nokia construiește, de asemenea, parteneriate cu institute de cercetare de top, cum ar fi Institutul Indian de Știință și Institutul Indian de Tehnologie.

Aceste eforturi fac parte din contribuția Nokia la “Bharat 6G Vision”, planul ambițios – anunțat în martie de prim-ministrul Narendra Modi – de a lansa 6G în India până în 2030.

“Inaugurarea laboratorului de cercetare Nokia 6G din Bengaluru este un alt pas către viziunea premierului Narendra Modi de a transforma India într-un centru de inovare”, a declarat Ashwini Vaishnaw, ministrul indian al căilor ferate, comunicațiilor, electronicii și IT. “Situațiile de utilizare interesante care vor ieși din acest laborator vor fi legate de siguranța transportului, îngrijirea sănătății și educație, ceea ce va fi o altă contribuție importantă în întreaga suită Digital India”.

sursa: SyndiGate Media Inc. (Syndigate.info)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *