Mai multe destinații anulate de companiile aeriene, începând cu 1 octombrie 2023

O companie aeriană din România anulează zborurile până în primăvara lui 2024. Astfel, călătoriile românilor vor fi afectate în perioada următoare. Sectorul aviatic intern din România se confruntă cu o nouă problemă majoră, pe măsură ce compania aeriană AirConnect România anunță suspendarea integrală a zborurilor comerciale până la sfârșitul lunii martie a anului viitor, aducând afectări semnificative asupra unor destinații esențiale, conform click.ro.

AirConnect România a decis să nu mai efectueze zboruri comerciale regulate începând cu data de 1 octombrie 2023, iar pe lângă aceasta, a anulat complet rutele din București către Baia Mare, Suceava și Timișoara, conform informațiilor furnizate de BoardingPass.ro.

Cu două săptămâni în urmă, compania anunțase inițial că zborurile către Suceava și Baia Mare vor fi suspendate doar până pe 25 septembrie 2023, dar acum acestea au fost anulate definitiv.

Compania aeriană a anulat zborurile până în primăvara lui 2024

În primăvara anului 2023, AirConnect România a lansat o serie de rute interne, inclusiv zboruri din București către destinații precum Baia Mare, Sibiu, Târgu Mureș și Suceava. De asemenea, au fost introduse două rute externe care conectau capitala României și Cluj Napoca cu Budapesta, în Ungaria.

În timpul sezonului estival, compania a operat zboruri regulate din Constanța către Cluj Napoca și Timișoara. Cu toate acestea, alte rute dintre Constanța și Oradea / Suceava au fost anulate înainte de a începe.

AirConnect România avea inițial planuri de a oferi zboruri între București și Aeroportul din Dubrovnik, Croația. Cu toate acestea, din motive necunoscute, aceste curse au fost anulate la scurt timp după inaugurarea rutei.

Cu privire la viitor, reprezentanții AirConnect România promit rezolvarea situației actuale în prima parte a anului 2024. Compania intenționează să aducă în flota sa alte două aeronave de tip ATR 72-600 și să relanseze zborurile regulate în România înainte de debutul sezonului de vară 2024.

Wizz Air suspendă zborurile spre trei dintre destinațiile celebre din Europa

Compania maghiară a decis suspendarea mai multor zboruri de la noi din țară. Toate acestea sunt zboruri care plecau din Cluj Napoca spre unele destinații populare.

Schimbările vor intra în vigoare de la finalul lunii octombrie, iar toate destinațiile sunt din Europa. Cluj Napoca – Bari, Cluj Napoca – Catania și Cluj Napoca – Liverpool sunt cele trei zboruri care sunt suspendate de Wizz Air, relatează fanatik.ro .

De asemenea, Wizz Air a decis suspendarea unui zbor din Arabia Saudită. Este vorba despre „Henri Coandă” (Otopeni) din București și Riad, capitala Arabiei Saudite.

Aceasta ultimă rută către capitala Arabiei Saudite este suspendată de Wizz Air pe o perioadă nedeterminată.

În schimb, zborurile de pe celelalte trei rute vor fi reluate. Conform Boarding Pass, rutele către Liverpool, Bari și Catania vor fi din nou disponibile de la primăvară. Cel mai probabil ele se vor transforma în rute sezoniere.

Wizz Air a suspendat și alte zboruri, tot din octombrie. Românii care voiau să zboare la Malmo, în Suedia, nu o vor mai putea face cu compania low cost maghiară, cel puțin nu din București. Destinația Malmo va mai fi accesibilă doar de pe aeroporturile Cluj Napoca, Belgrad (Serbia) și Gdansk (Polonia).

Este vorba despre anularea completă a cursei, la fel cum se întâmplă și în cazul altora. Astfel, zborurile din Malmo către aeroporturile din Tirana (Albania), Tuzla (Bosnia și Herțegovina), Ohrid, Skopie (Macedonia de Nord), Katowice, Varșovia (Polonia), Niș (Serbia) și Budapesta (Ungaria) vor fi anulate.

Un alt zbor anulat de Wizz Air a fost Cluj Napoca – Antalya.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *